iltasyazilim
FD Üye
Kastamonu Kaşık Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı çekilmiş iç fındık ya da ceviz
*2 su bardağı silme pudra şekeri
*4 su bardağı silme un
Kastamonu Kaşık Helvası Tarifi Yapılışı Margarini geniş tabanlı bir tencerede orta ateşte eritelim Yağ eridikden sonra 5 dk kadar kısık ateşde kaynatalım Sıvı yağını dökelim
4 su bardağı unu yavaş yavaş dökelim ve karıştırarak unu yağa yedirelim İlk başta zor döner fakat un sıcaklıkla erimeye başladığında yine kısık ateşte yavaş yavaş kavruldukça yağ kendini gösterecek ve un adeta eriyerek kavurması kolaylaşacaktır 15 20 dk kavurmalıyız
1 su bardağı fındık kırığı ilave edip karıştıralım Artık ocağı kapatalım Yine yavaş yavaş pudra şekerini ilave ederken sıcaklığı ile karıştıralım Hemen ve çabuk çabuk pudra şekerini yedirelim
İlk sıcaklığı geçer geçmez (mümkünse sıcak) ellerimizi yakmadan hemen sivri uçlu bir kaşıkla helvamızdan kaşık içine alıp şekil verelim
Servis kabımıza dizelim Afiyet olsun
Not:Ben sıcak yapmaya çalıştım fakat daha çok zorlandım 15 dk beklettikten sonra yaparsanız daha iyi olur Kaşığa çok sıkı bir şekilde bastırın şekil vermek için Yılmayın toplanmayacak diye kokrmayın sonuç mükemmel oluyor
ADI HELVA FAKAT KESİNLİKLE KURABİYE LEZZETİNDE MUTLAKA AMA MUTLAKA DENEYİN, ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM
*250 gr margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı çekilmiş iç fındık ya da ceviz
*2 su bardağı silme pudra şekeri
*4 su bardağı silme un
Kastamonu Kaşık Helvası Tarifi Yapılışı Margarini geniş tabanlı bir tencerede orta ateşte eritelim Yağ eridikden sonra 5 dk kadar kısık ateşde kaynatalım Sıvı yağını dökelim
4 su bardağı unu yavaş yavaş dökelim ve karıştırarak unu yağa yedirelim İlk başta zor döner fakat un sıcaklıkla erimeye başladığında yine kısık ateşte yavaş yavaş kavruldukça yağ kendini gösterecek ve un adeta eriyerek kavurması kolaylaşacaktır 15 20 dk kavurmalıyız
1 su bardağı fındık kırığı ilave edip karıştıralım Artık ocağı kapatalım Yine yavaş yavaş pudra şekerini ilave ederken sıcaklığı ile karıştıralım Hemen ve çabuk çabuk pudra şekerini yedirelim
İlk sıcaklığı geçer geçmez (mümkünse sıcak) ellerimizi yakmadan hemen sivri uçlu bir kaşıkla helvamızdan kaşık içine alıp şekil verelim
Servis kabımıza dizelim Afiyet olsun
Not:Ben sıcak yapmaya çalıştım fakat daha çok zorlandım 15 dk beklettikten sonra yaparsanız daha iyi olur Kaşığa çok sıkı bir şekilde bastırın şekil vermek için Yılmayın toplanmayacak diye kokrmayın sonuç mükemmel oluyor
ADI HELVA FAKAT KESİNLİKLE KURABİYE LEZZETİNDE MUTLAKA AMA MUTLAKA DENEYİN, ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM