iltasyazilim
FD Üye
Kastamonu Mantısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ;
*1 kg un
*Ilık su
*Tuz
İç harcı için ;
*200 gr kıyma
*1 orta boy kuru soğan
*1 orta boy patates (İsteğe bağlı olarak kıymanın çoğalması için konulabilir)
*Tuz
*Karabiber
Kastamonu Mantısı Tarifi Yapılışı Kastamonu sinop yöresinde yapılan kayseri mantısından biraz daha kolay bir mantı tarifi kıyma sevmeyenler iç harcına patates rendeleyip koyabilirler Un ve su miktarını azaltarak daha az porsiyonda yapılabilir
1
*İç harcımız için kıyma rendelenmiş suyu sıkılmış soğan patates ve baharatlar karıştırılır
*Un tuz ve suyumuz karıştırılarak ele yapışmayan hamur elde edilir
*Bezelere ayrılan hamur açılarak büyük kareler şeklinde kesilerek kıymalı harcımızdan eklenerek şekil verilir ve sıvı yağ gezdirdiğimiz tepsiye dizilir
*Ocağın altı açılarak tepsi ocağa yerleştirilir ve döndüre döndüre alt kısımları yakmadan kızartılır
*Tüm mantıların altlarını yeterince kızarttıktan sonra üzerini kaplayacak kadar kaynayan su dökülür ve başka tepsiyle üzeri kapatılarak yumuşayana kadar pişirilir
*İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis edilir
*1 kg un
*Ilık su
*Tuz
İç harcı için ;
*200 gr kıyma
*1 orta boy kuru soğan
*1 orta boy patates (İsteğe bağlı olarak kıymanın çoğalması için konulabilir)
*Tuz
*Karabiber
Kastamonu Mantısı Tarifi Yapılışı Kastamonu sinop yöresinde yapılan kayseri mantısından biraz daha kolay bir mantı tarifi kıyma sevmeyenler iç harcına patates rendeleyip koyabilirler Un ve su miktarını azaltarak daha az porsiyonda yapılabilir
1
*İç harcımız için kıyma rendelenmiş suyu sıkılmış soğan patates ve baharatlar karıştırılır
*Un tuz ve suyumuz karıştırılarak ele yapışmayan hamur elde edilir
*Bezelere ayrılan hamur açılarak büyük kareler şeklinde kesilerek kıymalı harcımızdan eklenerek şekil verilir ve sıvı yağ gezdirdiğimiz tepsiye dizilir
*Ocağın altı açılarak tepsi ocağa yerleştirilir ve döndüre döndüre alt kısımları yakmadan kızartılır
*Tüm mantıların altlarını yeterince kızarttıktan sonra üzerini kaplayacak kadar kaynayan su dökülür ve başka tepsiyle üzeri kapatılarak yumuşayana kadar pişirilir
*İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla servis edilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.