Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kat Kat Çıtır Böreğim

Kat Kat Çıtır Böreğim

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kat Kat Çıtır Böreğim Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*Yarım kg un
*Tuz
*Su

İç harcı için;


*Yarım kg çökelek
*Bir demet maydanoz
*Bir demet yeşil soğan
*1 adet kuru soğan
*Nane
*Reyhan
*Pul biber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Aralarına sürmek için,


*Sıvı yağ

Üzeri için;


*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*Çörek otu

Kat Kat Çıtır Böreğim Tarifi Yapılışı
1
*İlk öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz
*Unumuzu derin bir kaba alıp tuzumuzuda ilave edip yavaş yavaş suyunu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz
*Hamurumuzu yoğurduktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp, dinlenmeye bırakıyoruz
*İç harcımızı hazırlamaya geldi sıra çökeleğimizi derin bir kabın içine alıyoruz
*İçine önceden soyduğumuz kuru soğanı yemeklikten az iri doğruyoruz yeşilliklerimizide kıyıyoruz
*İçine ilave ediyoruz
*Göz kararı biberimizi nanemizi reyhanımızı da ilave ediyoruz
*Çökeleğimiz tuzsuzsa tuz da ilave ediyoruz
*Göz kararı sıvı yağımızıda ilave edip, iç harcımızı güzelce tüm malzemeler karışacak şekilde ister elimizle ister kaşık yardımı ile karıştırıyoruz
*İç harcımızda hazır olduğuna göre şimdi bezelerimizi tepsimizin büyüklüğünde açmaya geldi
*Tepsimizden az ufak açarak üzerine sıvı yağımızdan 2 kaşık kadar hamurumuzun üzerine yayıp, elimiz ile üzerine sürüp, elimizle tepsinin boyuna gelecek boya gelinceye kadar çekiştirerek açıyoruz
*3 kata gelene kadar böyle devam ediyoruz
*3 kata gelince harcımızı koyuyoruz ve bir üç kat daha aynı şekilde yapıp, yine harcımızdan koyuyoruz ve bir kez daha üç kat yapıp, böreğimizi tamamlıyoruz ve üzerine yoğurdumuzu yumurtamızı yağımızı bir kasede çırpalım
*Üzerine sürüyoruz ve istediğim boylarda kesip, üzerine çörek otumuzdan serpiştirip, önceden ısıttığımız fırınımıza sürüyoruz
*Üzeri kızarınca fırınımızdan alıyoruz yemeye Hazır afiyet olsun İsterseniz ıspanaklısını patateslisini de yapabilirsiniz ?
 
858,496Konular
982,349Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt