iltasyazilim
FD Üye
Kat Kat Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*1 paket instant maya(kuru toz maya)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta(sarısı üzerine, beyazı hamuruna)
*2 çorba kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5, 5 su bardağı un
Hamurların arasına sürmek için;
*100 gram tereyağ, oda sıcaklığında yumuşamış(margarinde olabilir)
Üzerine;
*1 adet yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı su
Kat Kat Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı 2 su bardağı sütümüzü ılık olacak şekilde ısıtalım
İçerisine 1 paket instant maya, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı şekeri ekleyip karıştırın ve* 15 dakika mayalanması için bekleyelim
Elenmiş unumuzu bir kaba alalım ortasını açıp içine mayalanan karışımı dökelim
Üzerine yumurtanın beyazını, şekeri, tuzu ve sıvı yağı da ekleyip elimizle karıştıralım
Elimize yapışmayacak bir hamur elde edelim ve üzerini streç film ile kapatıp hava almasını engelleyin
Oda sıcaklığında 3540 dk bekletelim
Kabaran hamurumuzu alalım ve 16 eşit bezeye bölelim
Daha sonra tabak büyüklüğünde açalım 1 bezeyi açıp üzerine yumuşamış margarin sürelim üzerine ikinci bezeyi koyalım ve tekrar margarin sürelim bunu 8 kata kadar devam ettirelim
Sadece en son katına margarin sürülmeyecek dikkat edelim ??
8 kattan hazırlanan hamurun üzerine çok az un serperek açabildiğimiz kadar yuvarlak bir biçimde açalım ve daha sonra minik üçgenler şeklinde hamurumuzu keselim
Geniş kısımdan iç kısıma doğru katlayalım
Sardığımız katmer poğaçaları tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısını ve 1 çorba kaşığı su karışımından sürelim 180° fırında 40 dk kadar pişirelim
Afiyetleer olsuuunn??
*2 su bardağı ılık süt
*1 paket instant maya(kuru toz maya)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta(sarısı üzerine, beyazı hamuruna)
*2 çorba kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5, 5 su bardağı un
Hamurların arasına sürmek için;
*100 gram tereyağ, oda sıcaklığında yumuşamış(margarinde olabilir)
Üzerine;
*1 adet yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı su
Kat Kat Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı 2 su bardağı sütümüzü ılık olacak şekilde ısıtalım
İçerisine 1 paket instant maya, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı şekeri ekleyip karıştırın ve* 15 dakika mayalanması için bekleyelim
Elenmiş unumuzu bir kaba alalım ortasını açıp içine mayalanan karışımı dökelim
Üzerine yumurtanın beyazını, şekeri, tuzu ve sıvı yağı da ekleyip elimizle karıştıralım
Elimize yapışmayacak bir hamur elde edelim ve üzerini streç film ile kapatıp hava almasını engelleyin
Oda sıcaklığında 3540 dk bekletelim
Kabaran hamurumuzu alalım ve 16 eşit bezeye bölelim
Daha sonra tabak büyüklüğünde açalım 1 bezeyi açıp üzerine yumuşamış margarin sürelim üzerine ikinci bezeyi koyalım ve tekrar margarin sürelim bunu 8 kata kadar devam ettirelim
Sadece en son katına margarin sürülmeyecek dikkat edelim ??
8 kattan hazırlanan hamurun üzerine çok az un serperek açabildiğimiz kadar yuvarlak bir biçimde açalım ve daha sonra minik üçgenler şeklinde hamurumuzu keselim
Geniş kısımdan iç kısıma doğru katlayalım
Sardığımız katmer poğaçaları tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısını ve 1 çorba kaşığı su karışımından sürelim 180° fırında 40 dk kadar pişirelim
Afiyetleer olsuuunn??