iltasyazilim
FD Üye
Kat Kat Krep Pasta Tarifi İçin Malzemeler Krep için ;
*3 yumurta
*Yarım su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
*1 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
Muhallebi için;
*3 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı şeker
*2 5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*Toz krem santi
Üzeri;
*Çikolata sosu hazır paket
*2 5 su bardağı süt
Kat Kat Krep Pasta Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak krema malzemeleri krem santi hariçinde tüm malzemeler eklenir
*Kıvam alana kadar orta ateşte sürekli olarak karıştırılır
*Altı kapatılır ve soğumaya bırakılır
*Daha sonra çikolata sosu hazırlanır ve o da soğumaya bırakılır
*Krep için yumurta ve şeker çırpılır tel ile daha sonra süt eklenir ve çırpılmaya devam edilir
*Kakao, un, vanilya, kabartma tozu ilave edilir ve kek kıvamından baya akıcı bir şekilde krep hamuru elde edilir
*Yanmaz tava çok az sıvı yağ ile yağlanarak iyice ısınır ve 1 kepçe ile koyulur ve arkalı önlü pişirilir
*Hamur bitene kadar bu işlem uygulanır
*Soğuyan muhallebiye krem şanti eklenir ve mikserle 3 dk çırpılır
*Servis edilecek kabınıza krep alınır ve üzerine krema sürülür
*Üstüne tekrar krep tekrar krema şeklinde tüm krepler hazırlanır
*En son üzerine çikolata sosu eklenir ve buzdolabına kaldırılır
*Mümkünse bir gece bekletin daha enfes bi hal alıyor
Afiyet olsun
*
*3 yumurta
*Yarım su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
*1 5 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*Yarım paket kabartma tozu
Muhallebi için;
*3 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı şeker
*2 5 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 paket vanilya
*Toz krem santi
Üzeri;
*Çikolata sosu hazır paket
*2 5 su bardağı süt
Kat Kat Krep Pasta Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak krema malzemeleri krem santi hariçinde tüm malzemeler eklenir
*Kıvam alana kadar orta ateşte sürekli olarak karıştırılır
*Altı kapatılır ve soğumaya bırakılır
*Daha sonra çikolata sosu hazırlanır ve o da soğumaya bırakılır
*Krep için yumurta ve şeker çırpılır tel ile daha sonra süt eklenir ve çırpılmaya devam edilir
*Kakao, un, vanilya, kabartma tozu ilave edilir ve kek kıvamından baya akıcı bir şekilde krep hamuru elde edilir
*Yanmaz tava çok az sıvı yağ ile yağlanarak iyice ısınır ve 1 kepçe ile koyulur ve arkalı önlü pişirilir
*Hamur bitene kadar bu işlem uygulanır
*Soğuyan muhallebiye krem şanti eklenir ve mikserle 3 dk çırpılır
*Servis edilecek kabınıza krep alınır ve üzerine krema sürülür
*Üstüne tekrar krep tekrar krema şeklinde tüm krepler hazırlanır
*En son üzerine çikolata sosu eklenir ve buzdolabına kaldırılır
*Mümkünse bir gece bekletin daha enfes bi hal alıyor
Afiyet olsun
*