Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kat Kat Muhteşem Pırasalı Börek (El Açması En Kolay Börek)

Kat Kat Muhteşem Pırasalı Börek (El Açması En Kolay Börek)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kat Kat Muhteşem Pırasalı Börek (El Açması En Kolay Börek) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin

*1 su bardağı süt
*1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz (Tatlı kaşığı büyükse daha az )
*33, 5 su bardağı un (Ben 3, 5 su bardağı kullandım, ölçü değişebileceği için kontrollü eklemek
*gerek )

Açarken Kullanmak İçin

*1 paket nişasta (Mısır nişastası kullandım)

Üzeri İçin

*1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ

İç Harcı İçin

*1 kg pırasa
*45 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ (Miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsiniz)
*Tuz
*Bir çimdik şeker
*Pulbiber
*Karabiber
*Tatlı kaşığının ucuyla salça

Böreğin arasına

*İç harcın üzerine serpmek için beyaz peynir yada lor peyniri

Kat Kat Muhteşem Pırasalı Börek (El Açması En Kolay Börek) Tarifi Yapılışı
Pırasalı börek şahane oluyor bizde çok seviyoruz, geçenlerde yaptığım el açması Ispanaklı böreğide o kadar çok beğendik ki çocuklar bu kez pırasalı istediler pratik olunca hemen yaptım ve muhteşem oldu bende paylaşmak istedim

Similar threads

Çok Kolay El Açması Ispanaklı Börek (Nişastalı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin *1 su bardağı süt *1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı yada sıvı yağ *1 adet yumurta *1 paket kabartma tozu *1 tatlı kaşığı tuz (Tatlı kaşığı büyükse daha az ) *33, 5 su bardağı un (Un ölçüsü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Pırasalı Börek (El Açması Tadında) Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için; *Yarım kilo pırasa *1 orta boy soğan *1 çorba kaşığı salça *Tuz *Pulbiber Börek sosu için; *5 adet yufka *1 yumurta *2 çorba kaşığı yoğurt *2 çorba kaşığı un *1 kabartma tozu *1 su bardağı su *Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
El Açması Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *8 su bardağı un *Yaklaşık 3 su bardağı su *2 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; *6 adet pırasa *5 havuç *Yarım su bardağı zeytin yağı *Tuz *Biber Arası için; *Ayçiçek yağı Üzeri için; *2 çorba kaşığı yoğurt *2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
El Açması Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için *4 su bardağı un *2 yemek kaşığı sıvı yağ *1 yemek kaşığı sirke *1 tatlı kaşığı tuz *Su İç harç *Yarım kilo pırasa *Karabiber *Tatlı toz biber *Tuz *Sıvıyağ *Ara katlara ve en üste sürmek için 125 gr eritilmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
El Açması Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; *1 su bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı yoğurt *500 gr un *Tuz İç için; *1 demet pırasa *1 yemek kaşığı salça *100 gr beyaz peynir *Tuz Üstü için; *1 yemek kaşığı yoğurt *1 tatlı kaşığı salça *1 tatlı kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt