iltasyazilim
FD Üye
Kat Kat Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*3 su Bardağı süt
*1 su Bardağı su
*1 su Bardağı sıvı yağ
*2 yemek Kaşığı kuru maya
*3 yemek Kaşığı toz şeker
*2 yemek Kaşığı tuz
*Çay kaşığı ucuyla mahlep
*2 yumurta akı (hamura) sarısı (üzerine)
*Aldığı kadar un ( Ele Yapışan Hamur Olacak )
Hamurun İçine ;
*150 gr yumuşamış margarin
Üzerine;
*Çörek otu
*Mavi haşhaş tohumu
Kat Kat Poğaça Tarifi Yapılışı Un hariç bütün malzemeleri derin bir kap içinde maya eriyinceye kadar karıştırıyoruz
Yavaş yavaş un ekleyerek karıştırıyoruz Ele yapışan bir hamur elde edeceğiz
1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalandıktan sonra portakal büyüklüğünde eşit bezelere bölelim
Bezeleri dörtlü olacak şekilde ayıralım
Her dörtlü bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve her katın arasına margarin sürelim
Dördüncü katıda Koyup elimizle biraz açtıktan sonra merdaneyle çok fazla inceltmeden açıyoruz İstediğiniz genişlikte üçgen parçalara kesin
Rulo şeklinde sarın
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve haşhaş tohumu serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN
*3 su Bardağı süt
*1 su Bardağı su
*1 su Bardağı sıvı yağ
*2 yemek Kaşığı kuru maya
*3 yemek Kaşığı toz şeker
*2 yemek Kaşığı tuz
*Çay kaşığı ucuyla mahlep
*2 yumurta akı (hamura) sarısı (üzerine)
*Aldığı kadar un ( Ele Yapışan Hamur Olacak )
Hamurun İçine ;
*150 gr yumuşamış margarin
Üzerine;
*Çörek otu
*Mavi haşhaş tohumu
Kat Kat Poğaça Tarifi Yapılışı Un hariç bütün malzemeleri derin bir kap içinde maya eriyinceye kadar karıştırıyoruz
Yavaş yavaş un ekleyerek karıştırıyoruz Ele yapışan bir hamur elde edeceğiz
1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalandıktan sonra portakal büyüklüğünde eşit bezelere bölelim
Bezeleri dörtlü olacak şekilde ayıralım
Her dörtlü bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve her katın arasına margarin sürelim
Dördüncü katıda Koyup elimizle biraz açtıktan sonra merdaneyle çok fazla inceltmeden açıyoruz İstediğiniz genişlikte üçgen parçalara kesin
Rulo şeklinde sarın
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve haşhaş tohumu serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN