Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kat Kat Sütlü Tatlım

Kat Kat Sütlü Tatlım

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kat Kat Sütlü Tatlım Tarifi İçin Malzemeler Kek malzemeleri;


*4 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım çay bardağı ılık su
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 limon kabuğu rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu

Şerbet için


*4 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker

Krema malzemeleri;


*3 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı şeker
*3 tepeleme yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 paket vanilya

Üstüne;


*1 paket krem şanti
*1 bardak süt

Kat Kat Sütlü Tatlım Tarifi Yapılışı
Selamlar tatlı severler!
Muhteşem lezzetli herkesin 2 3 dilimi isteyeceği, hafif mi hafif, bol sütlü bir tatlı tarifim var Yine yemelere doyamayacaksınız
Öncelikle yumurtalarla şekeri ve ılık suyu bir kaba alın, köpük köpük krema halini alana kadar çırpın sonra mikserinizi bir kenara koyup elinize bir çırpma teli alın, bundan sonra sırayla limon kabuğu rendesi, irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyin ve sakin olun, yavaşça karıştırın ki hamurumuzu söndürmeyelim yağlanmış tepsiye boşaltın 180 derecede kontrollü yaklaşık yarım saat pişirin
Bu arada kekimiz pişerken tencereye şerbet için sütümüzü ve şekeri koyalım Orta ateşli ocakta şeker eriyene kadar karıştırın Sonra kaynayana kadar pişirin İlk kaynamada altını kapatın pişen kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra bir kurdan veya çatal yardımıyla delikler açın Ilıyan şerbeti üstünde gezdirin Çok gibi görünür, endişelenmeyin, hepsini de çekecek kekimiz Kapağı aralıklı fırında soğuyana kadar bekletin
Bu arada bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri koyup karıştırarak kremayı hazırlayın Güzel bir krema için pişene kadar karıştırmayı ihmal etmeyin Hoplayarak kaynamaya başlayan kremanın içine vanilya ile yağı da ekleyip karıştırın ve altını kapatın
Kekimizle kremamız soğuyana kadar krem şantiyi bir bardak soğuk sütle çırpıp dolapta dinlenmeye bırakalım
Soğuyan kekimizin üstüne kremayı yavaşça yayalım Onun da üstüne krem şantiyi yayalım 34 saat buz dolabında dinlendirin Dilimleyip istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz Özellikle antep fıstığı bu tatlıya çok yakışıyor
Afiyet bal şeker şifa olsun!
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt