Ozellikle iş kadınlarının yemek yapacak vakitleri pek fazla olmadığı icin, coğu zaman yemeklerini ya dışarıdan temin ederler yada hazır gıdalarla beslenirler Dışarıdan ev yemekleri yemenin zararı yoktur ama, hazır gıdalar
Ozellikle iş kadınlarının yemek yapacak vakitleri pek fazla olmadığı icin, coğu zaman yemeklerini ya dışarıdan temin ederler yada hazır gıdalarla beslenirler Dışarıdan ev yemekleri yemenin zararı yoktur ama, hazır gıdalar sağlığı ciddi derecede olumsuz etkilemektedir Cunku hazır gıdaların raf omrunu uzatmak icin icerisine katkı maddeleri eklenir Katkı maddelerinin sağlığa zararları ise oldukca ciddidir
imageskatkimaddelerivezararlari5aea443c66b4c
Katkı maddeleri kimyasal bir urundur Tuketime sunulan bazı gıdaların bozulmamalarını sağlamak icin gıdaların icine eklenir Katkı maddelerinin miktarı sağlık kuruluşları tarafından belirlenir Belirli miktarda gıdaların icine konulan katkı maddeleri o gıdanın lezzetini ve tazeliğini korusa da surekli kullanımı insan sağlığına zararlıdır
Besinsel ve kozmetik olarak ikiye ayrılan katkı maddelerinin 2000’den fazla ceşidi bulunur Bazıları besinlerin rengini, kokusunu ve tadını korurken, bazıları da vitamin ve besin değerlerini korumakla gorevlidir
Katkı maddelerinin zararları nelerdir?
2000’den fazla ceşidi bulunan katkı maddelerinin yol actığı hastalıklar;
*Deri dokuntuleri
*Astım
*Migren
*Hiperaktivite
*Gut hastalığı
*Baş donmesi
*Carpıntı
*Kanser
*Alerji
h 3Katkı maddeleri ve zararları
Ozellikle iş kadınlarının yemek yapacak vakitleri pek fazla olmadığı icin, coğu zaman yemeklerini ya dışarıdan temin ederler yada hazır gıdalarla beslenirler Dışarıdan ev yemekleri yemenin zararı yoktur ama, hazır gıdalar sağlığı ciddi derecede olumsuz etkilemektedir Cunku hazır gıdaların raf omrunu uzatmak icin icerisine katkı maddeleri eklenir Katkı maddelerinin sağlığa zararları ise oldukca ciddidir
imageskatkimaddelerivezararlari5aea443c66b4c
Katkı maddeleri kimyasal bir urundur Tuketime sunulan bazı gıdaların bozulmamalarını sağlamak icin gıdaların icine eklenir Katkı maddelerinin miktarı sağlık kuruluşları tarafından belirlenir Belirli miktarda gıdaların icine konulan katkı maddeleri o gıdanın lezzetini ve tazeliğini korusa da surekli kullanımı insan sağlığına zararlıdır
Besinsel ve kozmetik olarak ikiye ayrılan katkı maddelerinin 2000’den fazla ceşidi bulunur Bazıları besinlerin rengini, kokusunu ve tadını korurken, bazıları da vitamin ve besin değerlerini korumakla gorevlidir
Katkı maddelerinin zararları nelerdir?
2000’den fazla ceşidi bulunan katkı maddelerinin yol actığı hastalıklar;
*Deri dokuntuleri
*Astım
*Migren
*Hiperaktivite
*Gut hastalığı
*Baş donmesi
*Carpıntı
*Kanser
*Alerji
h 3Katkı maddeleri ve zararları