Katkı maddeleri, yıllardır turlu şekillerde sunuluyorlar On dokuzuncu yuzyılın başlarında toptancılar ve perakendeciler, nadir bulunan besinlerin miktarını artırıp fiyatını azaltmanın yollarını aradılar Bunu da saf malzemeye daha cok ucuz katkı maddesi kullanarak yaptılar Orneğin karabiber, ardiyenin zemininden supurulen ve biber tozu diye adlandırılan tozla karıştırılıyordu Kakao da yuksek oranda kiremit tozu ihtiva ediyordu
Katkı maddeleri daha cok yiyeceklere duzgun goruntu vermek icin kullanılıyor Gokkuşağı tonlarmda şekerlemeler ve tatlılar, yuksek oranda zehir iceren kurşun ve bakır tuzu ile uretiliyor Satılan ekmeklerin coğunda şap var Şu da bir gercek ki, Gloucester peyniri o koyu turuncu rengini kırmızı kurşun iceren bir katkı maddesinden alıyor
Bugun bize gıda temin edenler, bazı katkı maddelerini kullanmaktan sakınıyorlar Ote yandan aslında gıda olmayan işlenmiş gıda katkı malzemeleri tarihin hicbir doneminde gorulmediği kadar gunumuzde gıda zincirine dahil olmuş durumdalar Yuzyılın başmda bu asla tahmin edilemezdi Duzenli bir şekilde radyoaktivite, civa ve organoklorik tarım ilaclan tuketiyoruz Devlet bizi bu maddelerin (tuğla tozunun bile) onemsenecek zararları olmadığı konusunda ikna etti Peki bir kişinin gunluk hayatında, hazır yiyecekler tuketerek aldığı toplam katkı maddesi miktarı konusuna ne demeli? EPA’nın soylediğine gore, araştırmacılar icin bunun toplam miktarını olcmenin bir yolu yok Bizim doğruluğundan emin olduğumuz şey ise şu: Hastalığa neden olan maddelerden uzak duran bir kişi ortalama yetmiş beş yıl sağlıklı yaşayabiliyor Biliyoruz ki, Kuzey Amerika’da yaşayan bir yaşındaki bebeklerin coğunluğu, maksimum 70 yıl omre sahip
Katkı maddeleri daha cok yiyeceklere duzgun goruntu vermek icin kullanılıyor Gokkuşağı tonlarmda şekerlemeler ve tatlılar, yuksek oranda zehir iceren kurşun ve bakır tuzu ile uretiliyor Satılan ekmeklerin coğunda şap var Şu da bir gercek ki, Gloucester peyniri o koyu turuncu rengini kırmızı kurşun iceren bir katkı maddesinden alıyor
Bugun bize gıda temin edenler, bazı katkı maddelerini kullanmaktan sakınıyorlar Ote yandan aslında gıda olmayan işlenmiş gıda katkı malzemeleri tarihin hicbir doneminde gorulmediği kadar gunumuzde gıda zincirine dahil olmuş durumdalar Yuzyılın başmda bu asla tahmin edilemezdi Duzenli bir şekilde radyoaktivite, civa ve organoklorik tarım ilaclan tuketiyoruz Devlet bizi bu maddelerin (tuğla tozunun bile) onemsenecek zararları olmadığı konusunda ikna etti Peki bir kişinin gunluk hayatında, hazır yiyecekler tuketerek aldığı toplam katkı maddesi miktarı konusuna ne demeli? EPA’nın soylediğine gore, araştırmacılar icin bunun toplam miktarını olcmenin bir yolu yok Bizim doğruluğundan emin olduğumuz şey ise şu: Hastalığa neden olan maddelerden uzak duran bir kişi ortalama yetmiş beş yıl sağlıklı yaşayabiliyor Biliyoruz ki, Kuzey Amerika’da yaşayan bir yaşındaki bebeklerin coğunluğu, maksimum 70 yıl omre sahip