iltasyazilim
FD Üye
Katma (Elbistan Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
*bir kase aşurelik buğday
*bir kase nohut
*iki kase yoğurt
*tuz
*kuru nane
Katma (Elbistan Yöresi) Tarifi Yapılışı Önce aşurelik buğdayımızı ve nohutumuzu haşlayalım İyice soğuyunca (çünkü yoğurt kesilir) yoğurdumuzu alalım Büyükçe bir kapta yeteri kadar haşlanan buğday ve nohutu yoğurdumuza katalım Üzerine kuru nane döküp servise hazırlayalım Elbistanlı hanımlar bunu sık sık yapıyor, özellikle kuru dolmayla süper oluyor Bazen içine haşlanmış kuru fasulye de ekleniyor, ben katmadım, isteyen katabilir Afiyet olsun
*bir kase aşurelik buğday
*bir kase nohut
*iki kase yoğurt
*tuz
*kuru nane
Katma (Elbistan Yöresi) Tarifi Yapılışı Önce aşurelik buğdayımızı ve nohutumuzu haşlayalım İyice soğuyunca (çünkü yoğurt kesilir) yoğurdumuzu alalım Büyükçe bir kapta yeteri kadar haşlanan buğday ve nohutu yoğurdumuza katalım Üzerine kuru nane döküp servise hazırlayalım Elbistanlı hanımlar bunu sık sık yapıyor, özellikle kuru dolmayla süper oluyor Bazen içine haşlanmış kuru fasulye de ekleniyor, ben katmadım, isteyen katabilir Afiyet olsun