Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Katmer / gaziantep

Katmer / gaziantep

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hamuru için

100 g Bizim Yağ
200 ml su
2~3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Açmak için

Nişasta
Arası için

250 gr kaymak
10 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı toz Antep Fıstığı
Üzeri için

Toz Antep fsıtğı
Kaymak
Katmer Gaziantep hazırlanışı
Su ve tuzu geniş bir kaba alarak tuz tamamen eriyinceye kadar elinizle karıştırın Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru sekiz eşit bezeye ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün ve bir gün dinlendirin Ertesi gün, dinlenen bezeleri üzerlerine nişasta serperek incecik olacak şekilde açın Her birinin üzerine erittiğiniz 100 g Bizim Yağ’dan sürün Üzerine kaymak parçaları ilebir kasede karıştırdığınız toz şeker ve Antep fıstığından serpip yufkayı kare şeklinde katlayın Yapışmaz tavayı ısıtıp katmerlerin her iki yüzünü kızartın Kaymak ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın


 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt