iltasyazilim
FD Üye
Hamuru için
100 g Bizim Yağ
200 ml su
2~3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Açmak için
Nişasta
Arası için
250 gr kaymak
10 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı toz Antep Fıstığı
Üzeri için
Toz Antep fsıtğı
Kaymak
Katmer Gaziantep hazırlanışı
Su ve tuzu geniş bir kaba alarak tuz tamamen eriyinceye kadar elinizle karıştırın Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru sekiz eşit bezeye ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün ve bir gün dinlendirin Ertesi gün, dinlenen bezeleri üzerlerine nişasta serperek incecik olacak şekilde açın Her birinin üzerine erittiğiniz 100 g Bizim Yağ’dan sürün Üzerine kaymak parçaları ilebir kasede karıştırdığınız toz şeker ve Antep fıstığından serpip yufkayı kare şeklinde katlayın Yapışmaz tavayı ısıtıp katmerlerin her iki yüzünü kızartın Kaymak ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın
100 g Bizim Yağ
200 ml su
2~3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Açmak için
Nişasta
Arası için
250 gr kaymak
10 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı toz Antep Fıstığı
Üzeri için
Toz Antep fsıtğı
Kaymak
Katmer Gaziantep hazırlanışı
Su ve tuzu geniş bir kaba alarak tuz tamamen eriyinceye kadar elinizle karıştırın Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru sekiz eşit bezeye ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün ve bir gün dinlendirin Ertesi gün, dinlenen bezeleri üzerlerine nişasta serperek incecik olacak şekilde açın Her birinin üzerine erittiğiniz 100 g Bizim Yağ’dan sürün Üzerine kaymak parçaları ilebir kasede karıştırdığınız toz şeker ve Antep fıstığından serpip yufkayı kare şeklinde katlayın Yapışmaz tavayı ısıtıp katmerlerin her iki yüzünü kızartın Kaymak ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın