iltasyazilim
FD Üye
Katmer Poğaça (Pamuk Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 yumurta (Sarısı üzerine)
*1 paket instant kurumaya veya yaşmaya
*1 paket kabartmatozu (Geç bayatlıyor hem de puf puf olmasını sağlıyor)
*2 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
İç malzemesi
*Beyaz peynir (Patates zeytin ezmesi vs )
Üzeri için
*Yumurta sarısı
*Arasına sürmek için
*100 gr yumuşamış tereyeğ veya margarin
Katmer Poğaça (Pamuk Gibi) Tarifi Yapılışı Ilık süt ve su yoğurma kabına alınır Maya ve şeker eklenip eriyene kadar karıştırılır
Yumurta akı sıvı yağ eklenip tekrar karıştırılır
Unun 2 su bardağı eklenip tuz ve kabartmatozu ilave edilip karıştırılır
Daha sonra un gerektikçe azar azar eklenip yumuşak bir hamur yoğurulur
Hamurun üzeri kapatılıp 1 saat kadar maya için bekletilir
Mayalanan hamur 18 bezeye ayrılır
Bezelerin altı tanesinin her biri çay tabağı büyüklüğünde el ile açılıp aralarına yumuşamış katı yağ dan sürülür En üste sürülmeyecek 6 beze bu şekilde üst üste dizilir Merdane veya oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açılır Sekiz eşit parçaya bölünür Uzun kenarına iç malzemesi konulur ve rulo şeklinde sarılır Diğer kalan 12 beze de 6 şarlı grup olmak üzere aynı bu şekilde hazırlanıp tepsiye dizilir Tepsi mayası için 2030 dk tepsi de bekletilir Yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırın da kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su
*1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
*1 yumurta (Sarısı üzerine)
*1 paket instant kurumaya veya yaşmaya
*1 paket kabartmatozu (Geç bayatlıyor hem de puf puf olmasını sağlıyor)
*2 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
İç malzemesi
*Beyaz peynir (Patates zeytin ezmesi vs )
Üzeri için
*Yumurta sarısı
*Arasına sürmek için
*100 gr yumuşamış tereyeğ veya margarin
Katmer Poğaça (Pamuk Gibi) Tarifi Yapılışı Ilık süt ve su yoğurma kabına alınır Maya ve şeker eklenip eriyene kadar karıştırılır
Yumurta akı sıvı yağ eklenip tekrar karıştırılır
Unun 2 su bardağı eklenip tuz ve kabartmatozu ilave edilip karıştırılır
Daha sonra un gerektikçe azar azar eklenip yumuşak bir hamur yoğurulur
Hamurun üzeri kapatılıp 1 saat kadar maya için bekletilir
Mayalanan hamur 18 bezeye ayrılır
Bezelerin altı tanesinin her biri çay tabağı büyüklüğünde el ile açılıp aralarına yumuşamış katı yağ dan sürülür En üste sürülmeyecek 6 beze bu şekilde üst üste dizilir Merdane veya oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açılır Sekiz eşit parçaya bölünür Uzun kenarına iç malzemesi konulur ve rulo şeklinde sarılır Diğer kalan 12 beze de 6 şarlı grup olmak üzere aynı bu şekilde hazırlanıp tepsiye dizilir Tepsi mayası için 2030 dk tepsi de bekletilir Yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırın da kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun