iltasyazilim
FD Üye
Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 5 su bardağı Süt (azaltıp çoğaltabilirsiniz) 2 5 su bardağı Su (azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 su bar sıvı yağ 1 paket yaş maya(instant mayayı da tercih ediyorum ben) 1 yemek kaşığı Tuz 1 yemek kaşığı şeker Aldığı kadar un İçine;
Beyaz peynir ve maydanoz Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı
Bütün malzemeyi bir kaba koyarak yoğurun Kabın ağzını kapatarak 1 saat kadar mayalanması için bekletin Mayalanmış hamuru elma büyüklüğündeki parçalara bölün 15 cm genişliğinde oklava veya merdane yardımı ile açın
8 kat hamur üst üste olacak şekilde aralarına eritilmiş margarin (veya susuz yağ) ve 1 yemek kaşığı tahini karıştırarak sürün 8 katın aralarında bu karışım olmalı Daha sonra merdane veya oklava ile bu 8 kat hamuru 3540 cm genişliğinde açın Daha sonra elmalı pasta dilimler gibi üçgenler olacak şekilde hamuru kesin Yuvarlak kısma peyniri ekleyerek üçgenin sivri kısmına doğru rulo şeklinde katlayın Üzerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu ile süsleyerek 180 derecede kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
2 5 su bardağı Süt (azaltıp çoğaltabilirsiniz) 2 5 su bardağı Su (azaltıp çoğaltabilirsiniz) 1 su bar sıvı yağ 1 paket yaş maya(instant mayayı da tercih ediyorum ben) 1 yemek kaşığı Tuz 1 yemek kaşığı şeker Aldığı kadar un İçine;
Beyaz peynir ve maydanoz Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı
Bütün malzemeyi bir kaba koyarak yoğurun Kabın ağzını kapatarak 1 saat kadar mayalanması için bekletin Mayalanmış hamuru elma büyüklüğündeki parçalara bölün 15 cm genişliğinde oklava veya merdane yardımı ile açın
8 kat hamur üst üste olacak şekilde aralarına eritilmiş margarin (veya susuz yağ) ve 1 yemek kaşığı tahini karıştırarak sürün 8 katın aralarında bu karışım olmalı Daha sonra merdane veya oklava ile bu 8 kat hamuru 3540 cm genişliğinde açın Daha sonra elmalı pasta dilimler gibi üçgenler olacak şekilde hamuru kesin Yuvarlak kısma peyniri ekleyerek üçgenin sivri kısmına doğru rulo şeklinde katlayın Üzerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörek otu ile süsleyerek 180 derecede kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.