Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Katmer Poğaça

Katmer Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*1, 5 paket yaş maya
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık yoğurt
*3 yemek kaşığı şeker
*1, 5 yemek kaşığı tuz
*1, 5 su bardağı sıvı yağ
*2 yumurta beyazı
*Aldığı kadar un
*Ara katlar için 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Üzerine;

*2 yumurta sarısı
*Çörek otu susam
*1 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

İç harcı için;

*Peynir, patates ne isterseniz Ben peynir kullandım

Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Bu poğaçaları pişirip dondurucuya koydum Ani gelen misafir için kurtarıcı oluyor Tamamen soğuyunca poşetlere paylaştırıp koydum dondurucuya Haydin tarife
Ilık süt ve şekerle mayayı elimizle iyice eritelim Kapağını kapatıp 1015 dakika kadar bekleyip mayayı aktifleştirelim
Bu arada iç harcımızı hazırlayalım
Maya aktif olunca diğer malzemeleri sırasıyla ekleyelim En son unu azar azar ekleyelim Ele yapışmayan kıvam alınca bir saat kadar mayalandıralım
Mayalanma sonunda bezeler yapalım Kaç kat istiyorsak tabak büyüklüğünde açalım her açtığımız bezenin üstüne erittiğimiz tereyağından sürelim En üste gelen hariç Önce elimizle biraz büyütelim sonra merdane yardımıyla yuvarlak olacak şekilde iyice açalım ve küçük üçgenler keselim İç harcını koyup saralım ve tepsi mayası yapalım 1530 dakika kadar En son yumurta sarısı, sıvı yağ ve süt karışımını üzerine sürüp susam çörek otu serpelim 180 derece ısınmış fırında kızarana dek pişirelim

858,497Konular
982,513Mesajlar
30,252Kullanıcılar
sadrazam1hgSon üye
Üst Alt