iltasyazilim
FD Üye
Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
*1 paket kuru instant maya
*2 çay kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Arasına;
*100 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
*Krem peynir
Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar yıllardır severek yaptığım katmer poğaça tarifini paylaşmak ancak nasip oldu ilk olarak sütü biraz ısıtarak ılıtıyoruz, şekeri ve mayayı katıp karıştırıp biraz köpürtüyoruz ,sonra yumurta akı, sıvı yağı,tuzu ve unu kontrollü koyuyoruz ve yoğuruyoruz hamurumuz yumuşak ele yapışmayacak kıvamda olmalı sonra karıştırma kabımızın üzerini kapayıp bir kenarda mayalanmasını bekliyoruz En az yarım saat sonra hamurumuzu önce 3’e sonra her bezeyi 8’e bölüp yuvarlıyoruz Bezeleri tatlı tabağı boyutunda açıp aralarına margarin sürüp ,8 bezeyi üst üste koyuyoruz en üstteki bezeyi yağlamıyoruz ve bir defa daha oklavayla geçiyoruz ve hamuru 12’ye bölüyoruz Aralarına krem peynir koyup sarıyoruz diğer hamurlara da aynı işlemi yapıyoruz ve tepsiye dizip yarım saat daha tepside mayalanmasını bekliyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, beğenmeniz dileğimle sevgiler
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
*1 paket kuru instant maya
*2 çay kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Arasına;
*100 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
*Krem peynir
Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar yıllardır severek yaptığım katmer poğaça tarifini paylaşmak ancak nasip oldu ilk olarak sütü biraz ısıtarak ılıtıyoruz, şekeri ve mayayı katıp karıştırıp biraz köpürtüyoruz ,sonra yumurta akı, sıvı yağı,tuzu ve unu kontrollü koyuyoruz ve yoğuruyoruz hamurumuz yumuşak ele yapışmayacak kıvamda olmalı sonra karıştırma kabımızın üzerini kapayıp bir kenarda mayalanmasını bekliyoruz En az yarım saat sonra hamurumuzu önce 3’e sonra her bezeyi 8’e bölüp yuvarlıyoruz Bezeleri tatlı tabağı boyutunda açıp aralarına margarin sürüp ,8 bezeyi üst üste koyuyoruz en üstteki bezeyi yağlamıyoruz ve bir defa daha oklavayla geçiyoruz ve hamuru 12’ye bölüyoruz Aralarına krem peynir koyup sarıyoruz diğer hamurlara da aynı işlemi yapıyoruz ve tepsiye dizip yarım saat daha tepside mayalanmasını bekliyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, beğenmeniz dileğimle sevgiler