Katmer Pogaça katmerli açma poça 1548692974 1548692974 katmerpogaca5c4f2df2dca98katmerpogaca5c4f2df2dca98 katmerpogaca5c4f2df2dca98 Malzemeler 1 su bardağı süt 1 dere bardağı değişken yağ 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne) 1 yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gr yaş maya 2 dere kaşığı tuz 2 akarsu kaşığı toz şeker Aldığı dek un Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış) 100 gr beyaz peynir (ben maydanoz da ekledim) id Yapılışı Mayayı ılık bir su da eritin Yarım çay bardağı su tatmin edici olacaktır daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun Hamuru 8 benzeşen paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek tekrar tekrar dizin Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz üst üste koymuş olduğunuz hamuru pozitif ezmeden 6070cm e değin büyütün Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üstüne yumurta sarısını sürün 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz