iltasyazilim
FD Üye
Katmer Tatlısı (Ocakta Şerbetli) Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet baklava yufkası
*4 yemek kaşığı ezilmiş Antep fıstığı içi (aktarda hazır satılıyor)
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 tepeleme yemek kaşığı süt kaymağı
*2 tatlı kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı şeker
Katmer Tatlısı (Ocakta Şerbetli) Tarifi Yapılışı Öncelikle suyu ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlıyoruz
Bu ölçülerle iki adet tatlı çıktı Siz ölçüleri değiştirebilirsiniz Gayet hafif ve lezzetli bir tatlı oldu Baklava yufkası mutfakta büyük bir kolaylık oldu bizlere Bir kerede katmer tatlısında denemeye değer,*baklava yufkasını tezgaha serip arasına parça parça süt kaymağı koyuyoruz İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine açıp ona da süt kaymağı koyuyoruz üçüncü yufkayı diğerlerinin üzerine açıp süt kaymağı koyup Antep fıstığının yarısını serpiyoruz Yufkanın kenarlarını ortada birleştirip tereyağı sürdüğümüz teflon tavada kısık ateşte her iki tarafı kızarana kadar pişiriyoruz Sıcakken soğuyan şerbetin yarısını döküyoruz
*6 adet baklava yufkası
*4 yemek kaşığı ezilmiş Antep fıstığı içi (aktarda hazır satılıyor)
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 tepeleme yemek kaşığı süt kaymağı
*2 tatlı kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı şeker
Katmer Tatlısı (Ocakta Şerbetli) Tarifi Yapılışı Öncelikle suyu ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlıyoruz
Bu ölçülerle iki adet tatlı çıktı Siz ölçüleri değiştirebilirsiniz Gayet hafif ve lezzetli bir tatlı oldu Baklava yufkası mutfakta büyük bir kolaylık oldu bizlere Bir kerede katmer tatlısında denemeye değer,*baklava yufkasını tezgaha serip arasına parça parça süt kaymağı koyuyoruz İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine açıp ona da süt kaymağı koyuyoruz üçüncü yufkayı diğerlerinin üzerine açıp süt kaymağı koyup Antep fıstığının yarısını serpiyoruz Yufkanın kenarlarını ortada birleştirip tereyağı sürdüğümüz teflon tavada kısık ateşte her iki tarafı kızarana kadar pişiriyoruz Sıcakken soğuyan şerbetin yarısını döküyoruz