iltasyazilim
FD Üye
Katmer ve Katlamaç Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
1 kilo un (yarısını kullandım) 1 paket yaş maya Tuz Su (göz kararı) İç malzemesi için:
5 adet patates 1 adet kuru soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Karabiber, pul biber 1, 5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı domates salçası Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin 1 yemek kaşığı sıvı yağ Katmer ve Katlamaç Tarifi Yapılışı
İç malzemesi için : Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun Dörde bölüp tencerede suyla haşlayın Haşlanan patatesleri ezin Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ kızdırıp küçük doğradığınız soğanları kavurun 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip onuda az kavurun Baharatlarını ekleyip karıştırın, ocağı kapatın Hamuru için : Geniş bir kaba 1 paket yaş mayayı ılık suyla eritin Unu istediğiniz miktarda koyup ben yarısı kadar koydum, suyu azar azar ekleyip, ben çok az su koydum yarısını koyduğum için, hamuru hazırlayıp dinlenmesi için 15 dk bekleyin Bu sürede hemen kabardı Hamuru bezelere ayırın İçine iç malzemesini koyup kapatın Minik katlamaç olarak yaptıklarınıza sosu için yağları eritip önce sosunu sürüp resimdeki şekilde minik katlayın Tavada yada saçta pişirin
Hamuru için:
1 kilo un (yarısını kullandım) 1 paket yaş maya Tuz Su (göz kararı) İç malzemesi için:
5 adet patates 1 adet kuru soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Karabiber, pul biber 1, 5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı domates salçası Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin 1 yemek kaşığı sıvı yağ Katmer ve Katlamaç Tarifi Yapılışı
İç malzemesi için : Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun Dörde bölüp tencerede suyla haşlayın Haşlanan patatesleri ezin Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ kızdırıp küçük doğradığınız soğanları kavurun 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip onuda az kavurun Baharatlarını ekleyip karıştırın, ocağı kapatın Hamuru için : Geniş bir kaba 1 paket yaş mayayı ılık suyla eritin Unu istediğiniz miktarda koyup ben yarısı kadar koydum, suyu azar azar ekleyip, ben çok az su koydum yarısını koyduğum için, hamuru hazırlayıp dinlenmesi için 15 dk bekleyin Bu sürede hemen kabardı Hamuru bezelere ayırın İçine iç malzemesini koyup kapatın Minik katlamaç olarak yaptıklarınıza sosu için yağları eritip önce sosunu sürüp resimdeki şekilde minik katlayın Tavada yada saçta pişirin