Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Katmer ve Katlamaç

Katmer ve Katlamaç

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Katmer ve Katlamaç Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
1 kilo un (yarısını kullandım) 1 paket yaş maya Tuz Su (göz kararı) İç malzemesi için:
5 adet patates 1 adet kuru soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Karabiber, pul biber 1, 5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı domates salçası Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin 1 yemek kaşığı sıvı yağ Katmer ve Katlamaç Tarifi Yapılışı

İç malzemesi için : Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun Dörde bölüp tencerede suyla haşlayın Haşlanan patatesleri ezin Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ kızdırıp küçük doğradığınız soğanları kavurun 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip onuda az kavurun Baharatlarını ekleyip karıştırın, ocağı kapatın Hamuru için : Geniş bir kaba 1 paket yaş mayayı ılık suyla eritin Unu istediğiniz miktarda koyup ben yarısı kadar koydum, suyu azar azar ekleyip, ben çok az su koydum yarısını koyduğum için, hamuru hazırlayıp dinlenmesi için 15 dk bekleyin Bu sürede hemen kabardı Hamuru bezelere ayırın İçine iç malzemesini koyup kapatın Minik katlamaç olarak yaptıklarınıza sosu için yağları eritip önce sosunu sürüp resimdeki şekilde minik katlayın Tavada yada saçta pişirin


 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt