iltasyazilim
FD Üye
Katmer Tarifi İçin Malzemeler
*6 Su bardağı un
*10 gr İnstant maya veya kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
*200 gr margarin
*2 Tatlı kaşığı tuz
*1 Tatlı kaşığı şeker
*Yumurta sarısı
Katmer Tarifi Yapılışı Unu, tuzu, şekeri ve mayayı karıştırıp alabildiği kadar ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve 15 dakika kadar mayalanmasını bekleyin Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölüp yuvarlayın Yuvarlanan parçaları merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın Margarini 3 eşit parçaya bölün Birinci açtığınız yufkayı tezgaha koyup üzerine margarini elinizle yayın İkinci yufkayı yağlanmış yufkanın üzerine serip elinizle iyice bastırın Merdane ile açıp üçe katlayın (Mutlaka merdane ile açmaya çalışın çünkü oklava hamurun içindeki yağı düzgün dağıtmıyor) ve tekrar açın Tekrar üçe katlayıp tekrar açın Son olarak bir kez daha üçe katlayın Katlanmış hamuru bıçakla üçe bölüp yarım cm kalınlığında açın Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın Hazırlanan katmerlerin üzerine bıçakla çizgiler yapın ve yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin AFİYET OLSUN
*6 Su bardağı un
*10 gr İnstant maya veya kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
*200 gr margarin
*2 Tatlı kaşığı tuz
*1 Tatlı kaşığı şeker
*Yumurta sarısı
Katmer Tarifi Yapılışı Unu, tuzu, şekeri ve mayayı karıştırıp alabildiği kadar ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve 15 dakika kadar mayalanmasını bekleyin Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölüp yuvarlayın Yuvarlanan parçaları merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın Margarini 3 eşit parçaya bölün Birinci açtığınız yufkayı tezgaha koyup üzerine margarini elinizle yayın İkinci yufkayı yağlanmış yufkanın üzerine serip elinizle iyice bastırın Merdane ile açıp üçe katlayın (Mutlaka merdane ile açmaya çalışın çünkü oklava hamurun içindeki yağı düzgün dağıtmıyor) ve tekrar açın Tekrar üçe katlayıp tekrar açın Son olarak bir kez daha üçe katlayın Katlanmış hamuru bıçakla üçe bölüp yarım cm kalınlığında açın Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın Hazırlanan katmerlerin üzerine bıçakla çizgiler yapın ve yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin AFİYET OLSUN