iltasyazilim
FD Üye
Katmer Tarifi İçin Malzemeler
*5 Adet Baklavalık Yufka
*2 Kaşık Öğütülmüş Antep Fıstığı
*2 Kaşık Kaymak
*3 Kaşık Şeker
Pişirmek İçin;
*1 Kaşık Tereyağ
*
Katmer Tarifi Yapılışı
1
*Yapımı çok kolay lezzeti olay, sadece iki dakikada hazır oluyor, tabi ki orijinal Antep katmeri değildir ama tatlı severlere basit bir alternatif oluyor
*Yapılışı teremyağı ve kaymağı bir cezbede eritiyoruz
*Yufkaların her birinin arasına 2 kaşık kaymağı ve erittiğimiz tereyağını azar azar sürerek 5 yufkayı tamamlarız
*Tam ortasına fıstığı ve şekeri serperiz
*Kare olacak şekilde kapayıp tereyağını ve 1 çorba kaşığı tereyağını erittiğimiz tavada yaklaşık 23 dk kadar arkalı önlü kızartalım
*İster isek şerbet ile de tatlandıra biliriz çok tatlı severler için
*Servis tabağına alınca üzerine fıstık ve kaymakla sıcak olarak servis ederiz
Afiyetler olsun
*5 Adet Baklavalık Yufka
*2 Kaşık Öğütülmüş Antep Fıstığı
*2 Kaşık Kaymak
*3 Kaşık Şeker
Pişirmek İçin;
*1 Kaşık Tereyağ
*
Katmer Tarifi Yapılışı
1
*Yapımı çok kolay lezzeti olay, sadece iki dakikada hazır oluyor, tabi ki orijinal Antep katmeri değildir ama tatlı severlere basit bir alternatif oluyor
*Yapılışı teremyağı ve kaymağı bir cezbede eritiyoruz
*Yufkaların her birinin arasına 2 kaşık kaymağı ve erittiğimiz tereyağını azar azar sürerek 5 yufkayı tamamlarız
*Tam ortasına fıstığı ve şekeri serperiz
*Kare olacak şekilde kapayıp tereyağını ve 1 çorba kaşığı tereyağını erittiğimiz tavada yaklaşık 23 dk kadar arkalı önlü kızartalım
*İster isek şerbet ile de tatlandıra biliriz çok tatlı severler için
*Servis tabağına alınca üzerine fıstık ve kaymakla sıcak olarak servis ederiz
Afiyetler olsun