iltasyazilim
FD Üye
Katmer Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yufka
*Antep fıstığı
*2 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı kaymak
*2 yemek kaşığı süt ve irmik ile yapılmış karışım (1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı irmik)
*Eritilmiş tereyağı
Katmer Tarifi Yapılışı Öncelikle 1 şu bardağı süt ve 1 yemek kaşığı irmik pişirilir ve bir kenarda soğumaya bırakılır
Daha sonra yufka tezgaha serilir ve terayağı bir fırça yardımı ile üzerinde gezdirilir Daha sonra fıstık ve toz şeker karışık şekilde yufkanın ortasına kare şeklinde serpilir* Üzerine pişmiş olan irmik ve kaymak küçük parçalar halinde serilir
Tavada 10 dakika her iki tarafı da pişmiş olacak şekilde kızartılır Üzerine kaymak sunularak servis edilir Afiyet olsun
*1 adet yufka
*Antep fıstığı
*2 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı kaymak
*2 yemek kaşığı süt ve irmik ile yapılmış karışım (1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı irmik)
*Eritilmiş tereyağı
Katmer Tarifi Yapılışı Öncelikle 1 şu bardağı süt ve 1 yemek kaşığı irmik pişirilir ve bir kenarda soğumaya bırakılır
Daha sonra yufka tezgaha serilir ve terayağı bir fırça yardımı ile üzerinde gezdirilir Daha sonra fıstık ve toz şeker karışık şekilde yufkanın ortasına kare şeklinde serpilir* Üzerine pişmiş olan irmik ve kaymak küçük parçalar halinde serilir
Tavada 10 dakika her iki tarafı da pişmiş olacak şekilde kızartılır Üzerine kaymak sunularak servis edilir Afiyet olsun