iltasyazilim
FD Üye
Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı un
*1 su bardağı badem
*180 gram tereyağı
*6 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*1 su bardağı pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Unun yarısı ve küçük parçalar halinde kıydığınız bademleri geniş bir tavaya alın Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, orta ateşte un hafif bir renk alana kadar kavurun
Kavrulan un ve badem karışımını pişirmeyi durdurmak için ocaktan aldıktan sonra karıştırma kabına aktarın
Karıştırma kabı içinde aralarda karıştırarak havalandırdığınız un ve badem karışımına, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, pudra şekeri, kalan un, kabartma tozu ve vanilyayı katın
Toparlanana kadar yoğurduğunuz kurabiye hamurunu mümkünse mermer bir mutfak tezgahı üzerine alın
Bir merdane yardımıyla yaklaşık 1, 5 cm kalınlığında açtığınız kurabiye hamuruna ay şeklindeki çelik kurabiye kalıbıyla şekil verin
Hazırladığınız kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Kurabiyeleri, Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin
Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, içlerini çekmeleri için ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra geniş bir tabağa aldığınız pudra şekerine bulayın
*2 su bardağı un
*1 su bardağı badem
*180 gram tereyağı
*6 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Üzeri için:
*1 su bardağı pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Unun yarısı ve küçük parçalar halinde kıydığınız bademleri geniş bir tavaya alın Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, orta ateşte un hafif bir renk alana kadar kavurun
Kavrulan un ve badem karışımını pişirmeyi durdurmak için ocaktan aldıktan sonra karıştırma kabına aktarın
Karıştırma kabı içinde aralarda karıştırarak havalandırdığınız un ve badem karışımına, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, pudra şekeri, kalan un, kabartma tozu ve vanilyayı katın
Toparlanana kadar yoğurduğunuz kurabiye hamurunu mümkünse mermer bir mutfak tezgahı üzerine alın
Bir merdane yardımıyla yaklaşık 1, 5 cm kalınlığında açtığınız kurabiye hamuruna ay şeklindeki çelik kurabiye kalıbıyla şekil verin
Hazırladığınız kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Kurabiyeleri, Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin
Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, içlerini çekmeleri için ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra geniş bir tabağa aldığınız pudra şekerine bulayın