elektronikci
FD Üye
Eski AKP milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Seyahat davasında beraat etmesinin çabucak akabinde üç yıldır açık tutulan, daha evvel tahliyesine karar verilen soruşturma evrakı üzerinden tekrar tutuklanan iş insanı Osman Kavala'nın kendisine gönderdiği mektubu bugünkü köşesine taşıdı. Kavala mektubunda, "Söylediğiniz üzere, acılara, adaletsizliklere, her şeye karşın, teşekkürler hayat.
Teşekkürler Mercedes Sosa..." sözünü kullandı.
Kavala mektubunda, “Sayın Ocaktan, Karar gazetesindeki köşenizde hukuk ve demokrasi sorunlarıyla ilgili yazdıklarını ilgiyle okuyorum. Ne vakittir takdirlerimi iletmek için size yazmak istiyordum. Fakat bu mektubu kaleme almamın nedeni Gracias a la Vida yazınız oldu. Dün gece alt katta bulunan odamın penceresinden birinci sefer dolunayı yakalama imkanım oldu, bu vesileyle belleğimde iz bırakmış dolunaylı geceleri düşündüm." sözünü kullandı.
Kavala mektubunda şu niyetleri kaydetti:
Bu sabah yazınızı okuyunca Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda dolunayın Mercedes Sosa’nın gerisinde nasıl yükseldiği gözlerimin önüne geldi. Sosa’nın o gece Gracias a la Vida’nın içlerimize işlemesi için tabiat üstü güçleriyle o görüntüyü yaratmış olduğu inancına kapılmıştık! Söylediğiniz üzere, acılara, adaletsizliklere, her şeye karşın, teşekkürler hayat. Teşekkürler Mercedes Sosa.. Bunları hatırlattığınız, düşündürttüğünüz için teşekkürler Ocaktan...”
Yazının devamı için tıklayın