Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kavga MÜSİAD'a sıçradı: MÜSİAD üyelik kriterlerine ‘Ak Parti Üyeliği’ maddesini koymalı

Kavga MÜSİAD'a sıçradı: MÜSİAD üyelik kriterlerine ‘Ak Parti Üyeliği’ maddesini koymalı
0
38

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
Hukumete%2Dyakin%2DMUSIAD%2Ddan%2Dda%2Dyeni%2Dvergi%2Dduzenlemesine%2Ditiraz%2D227571%2Ejpg

AKP’li Kağıthane Belediyesi, Süleymancılara ilişkin olan yurdu, sağlam olmaması münasebeti ile yıkmıştı. Cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın büyük torunu Mehmet Beyazıt Denizolgun'un oğlu, AKP İstanbul milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun da, yurdun yıkılmasının haklı olduğunu söz ederek kendi cemaatini çok sert bir lisanla eleştirmişti.

Ahmet Arif Denizolgun’un vefatından sonra Süleymancılar cemaatinin liderliğine Alihan Kuriş getirilmişti. Alihan Kuriş liderliğindeki Süleymancılar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP’ye dayanak vermedi. Bunun üzerine Süleymancılar cemaatinin idaresinde tartışma çıkmış, AKP’li vekil Fatih Süleyman Denizolgun ise toplumsal medya hesabından açıklama yaparak Cemaatin önderi Alihan Kuriş’i eleştirmişti. Cemaat içinde de Kağıthane’deki yurdun yıkılmasının nedeninin de siyasi olduğu tez edilmişti.

Süleymancılara ilişkin Sadabat Eğitim ve Kültüre Dayanak Derneği’ne bağlı yıkılan yurdun avukatı Ramazan Yavuz ise, mevzuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediyenin verdiği “çürük” raporunun adapsız olduğunu öne sürmüştü.

HENGAME MÜSİAD’A SIÇRADI

Süleymancılar cemaatinden olduğunu tabir eden Halil İbrahim Yılmaz, açıklama yaparak Müstakil Endüstrici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeliğinden ayrıldığını açıkladı. Halil İbrahim Yılmaz yaptığı açıklamada MÜSİAD’ı ve AKP’yi sert bir lisanla eleştirdi.

Son periyotta AKP’yi eleştiren yazılar yazması nedeniyle MÜSİAD içinden ihtarlar aldığını söz eden Halil İbrahim Yıldız, “Bazıları kibarca uyarıyor, kimileri ise, bana putperest, iftiracı vb. isnadlarda bile bulundular” tabirlerini kullandı. “Kısaca ayrılış sebebim şudur: ‘Ak Parti siyasetleri ve yapılan yanlışlar ile ilgili yaptığım tenkitlerim yüzünden kurumumuza gelen şikâyetlerdir’” diyen Süleymancı cemaatinden Yılmaz şu sözleri kullandı:

“Özellikle de hükümeti desteklemeyen cemaatler hakkında oynanan birtakım tezgâhların olduğunu sizler de görebilirsiniz. Bilhassa de siyaseten desteklemediğimiz için cemaatimiz üzerinde ruhsal ve fiili baskılar olmaktadır. Şahsen yaşadığım hadiseler de var. Tabi fitneye sebep olmamak için hiçbiri kamuoyu ile paylaşılmadı fakat cemaat sustukça iftira ve karalama kampanyalarının artarak devam ettiğini sizler de müşahede etmişsinizdir. Ben de bu necip cemaatte yetiştiğim için hiç kimseden talimat almadan uğraşı diniyyemden ötürü yapılan yanlışları kaleme almaya karar verdim. Yakın vakitte (31 Ekim 2019) tarihinde bir gece vakti AKP Kâğıthane Belediyesi tarafından büyük bir zulüm, tam bir hukuk ve kanun tanımaz bir biçimde Sadabad Kur’ân Kursumuzun yıkılması bizleri derinden yaralamıştır.”

MÜSİAD'A SERT TENKİT

Açıklamasının devamında MÜSİAD’ı da sert bir lisanla eleştiren Süleymancı Cemaati’nden Yılmaz, MÜSİAD toplantıların da AKP’nin eleştirildiği de belirtilerek şöyle dedi:

“Şunu da sizlere tabir etmeliyim ki, bence MÜSİAD iktidara çok fazla yakın olduğu için bir STK olarak kendi varoluş sebebini, misyonunu yitirmemesi için yani objektif bir biçimde ülkemizdeki yanlış siyasetleri ele alması ve eleştirebilmesinin elzem olduğunu düşünüyorum. Diyeceksiniz ki, biz bize yapılan toplantılarda yanlışları kendilerine aktarıyoruz. Benim gördüğüm kadarıyla kapalı oturumlarda eleştirmek hiçbir şeyi değiştirmemektedir.”

Açıklamasının devamında MÜSİAD’a yönelik sert tenkitlerine devam eden Halil İbrahim Yılmaz, “Bence MÜSİAD bundan sonraki süreçte üyelik kriterlerine ‘Ak Parti Üyeliği’ unsurunu koymalı (!) Hatta çalışanları için de ‘Ak Parti Üyeliği’ni sorgulamalıdır (!) Bu türlü olursa hakkaniyete daha muvafık hareket etmiş olur” formunda yazdı.

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt