iltasyazilim
FD Üye
Kavrulmuş Kesme Erişte (Sivas) Tarifi İçin Malzemeler
*10 kilo un
*8 tane yumurta
*tuz
*göz kararı su
Kavrulmuş Kesme Erişte (Sivas) Tarifi Yapılışı İlk olarak hamuru yoğuralım Bir kabin içersine un konur Sonra yumurtalar tek tek kırılır*Tuz ve suyu konur hamur sert olacak Sonra bezeler yapılır ve 2 cm kalınlığında*açılır*sonra sac üzerinde hafif kuruyana kadar pişirilir ya da sofra bezin üzerinde 1 saat kurumaya bırakılır*Sonra iki parmak kalınlığında*uzun şeritler kesilir Sonra ince ince başlanır*kesilmeye ondan sonra güneşte kurutulur sonrada büyük tavada kavrulup kavanozlara konur bu arada haşlandığı*zaman üzerine bol tereyağıyla ve peynirle müthiş*oluyor Afyt olsun
*10 kilo un
*8 tane yumurta
*tuz
*göz kararı su
Kavrulmuş Kesme Erişte (Sivas) Tarifi Yapılışı İlk olarak hamuru yoğuralım Bir kabin içersine un konur Sonra yumurtalar tek tek kırılır*Tuz ve suyu konur hamur sert olacak Sonra bezeler yapılır ve 2 cm kalınlığında*açılır*sonra sac üzerinde hafif kuruyana kadar pişirilir ya da sofra bezin üzerinde 1 saat kurumaya bırakılır*Sonra iki parmak kalınlığında*uzun şeritler kesilir Sonra ince ince başlanır*kesilmeye ondan sonra güneşte kurutulur sonrada büyük tavada kavrulup kavanozlara konur bu arada haşlandığı*zaman üzerine bol tereyağıyla ve peynirle müthiş*oluyor Afyt olsun