iltasyazilim
FD Üye
Kavrulmuş Soğanlı Nar Ekşili Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*1 subardağı kısırlık bulgur
*2 su bardağı sıcak su (Bulgurun yumuşaması için )
*2 adet kuru soğan (Soyulup küçük yemeklik doğranmış)
*2 diş sarımsak (Küçük doğranmış )
*2 adet köy biber (Küçük doğranmış )
*1 adet domates (Kabuğu soyulup küçük doğranmış )
*1 adet salatalık (Kabuğu soyulmadan küçük doğranmış )
*1 er tutam ince kıyım maydanoz, dereotu, taze nane
*45 adet marul yaprağı (Küçük doğranmış )
*2 adet taze soğan (Küçük doğranmış)
*1 tatlı kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçası
*Yarım limonun suyu
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 çay kaşığı tuz, karabiber, kurunane, kekik, kimyon pulbiber, sumak tatlı toz biber
Soğanı pişirmek için :
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kavrulmuş Soğanlı Nar Ekşili Kısır Tarifi Yapılışı Sıcak su ile ıslatıp yumuşattığımız bulguru bir tepsiye alalalım Diğer doğranmış malzemeleri tuzu baharatları ekleyelim bir küçük tavaya yağı, soğanı, sarımsağı salçaları koyalım 23 dk kavuralım Biraz soğuyunca bulgurun üzerine ekleyelim Sonra bütün malzemeleri karıştırarak harmanlayalım Bir küçük kasede limonu ,zeytinyağı, nar ekşisini karıştırıp dökelim Servis tabağına alalım Afiyet olsun
*1 subardağı kısırlık bulgur
*2 su bardağı sıcak su (Bulgurun yumuşaması için )
*2 adet kuru soğan (Soyulup küçük yemeklik doğranmış)
*2 diş sarımsak (Küçük doğranmış )
*2 adet köy biber (Küçük doğranmış )
*1 adet domates (Kabuğu soyulup küçük doğranmış )
*1 adet salatalık (Kabuğu soyulmadan küçük doğranmış )
*1 er tutam ince kıyım maydanoz, dereotu, taze nane
*45 adet marul yaprağı (Küçük doğranmış )
*2 adet taze soğan (Küçük doğranmış)
*1 tatlı kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçası
*Yarım limonun suyu
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 çay kaşığı tuz, karabiber, kurunane, kekik, kimyon pulbiber, sumak tatlı toz biber
Soğanı pişirmek için :
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kavrulmuş Soğanlı Nar Ekşili Kısır Tarifi Yapılışı Sıcak su ile ıslatıp yumuşattığımız bulguru bir tepsiye alalalım Diğer doğranmış malzemeleri tuzu baharatları ekleyelim bir küçük tavaya yağı, soğanı, sarımsağı salçaları koyalım 23 dk kavuralım Biraz soğuyunca bulgurun üzerine ekleyelim Sonra bütün malzemeleri karıştırarak harmanlayalım Bir küçük kasede limonu ,zeytinyağı, nar ekşisini karıştırıp dökelim Servis tabağına alalım Afiyet olsun