iltasyazilim
FD Üye
Kavrulmuş Susamlı Tuzlu Kurabiye (Simit Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket yumuşamış margarin
*1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
*1 buçuk yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta akı
*2 yemek kaşığı sirke
*1 çay bardağı kavrulmuş susam
*1 paket kabartma tozu
*Kulak memesi kıvamına gelene kadar un (yaklasik 6 6, 5 su bardağı)
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Susam veya corek otu
Kavrulmuş Susamlı Tuzlu Kurabiye (Simit Tadında) Tarifi Yapılışı ??Herkese Sağlıklı Mutlu Günler ??
Sizlere simit tadında harika bir tarifim var İçindeki kavrulmuş susam kurabiyeye inanılmaz bir lezzet katıyor mutlaka denemelisiniz
Öncelikle susamı herhangi bir tavada rengi kahverengimsi olana kadar kavuralım
Hamur için kavrulmuş susam, un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz sonra susam, un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğuruyoruz
Şimdi şeklini verelim istediğiniz gibi yapabilirsiniz Ben minik yuvarlaklar halinde tek lokmalık olarak yaptım Ve tepsiyi doldurup üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve ya çörek otu serpilir 180 derecede resimdeki görüntü olana kadar pişirilir
Bu ölçülerle toplam iki tepsi çıkıyor 110 adetten bir kaç tane fazla çıkıyor*
*1 paket yumuşamış margarin
*1 buçuk çay bardağı sıvı yağ
*1 buçuk yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta akı
*2 yemek kaşığı sirke
*1 çay bardağı kavrulmuş susam
*1 paket kabartma tozu
*Kulak memesi kıvamına gelene kadar un (yaklasik 6 6, 5 su bardağı)
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Susam veya corek otu
Kavrulmuş Susamlı Tuzlu Kurabiye (Simit Tadında) Tarifi Yapılışı ??Herkese Sağlıklı Mutlu Günler ??
Sizlere simit tadında harika bir tarifim var İçindeki kavrulmuş susam kurabiyeye inanılmaz bir lezzet katıyor mutlaka denemelisiniz
Öncelikle susamı herhangi bir tavada rengi kahverengimsi olana kadar kavuralım
Hamur için kavrulmuş susam, un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz sonra susam, un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğuruyoruz
Şimdi şeklini verelim istediğiniz gibi yapabilirsiniz Ben minik yuvarlaklar halinde tek lokmalık olarak yaptım Ve tepsiyi doldurup üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve ya çörek otu serpilir 180 derecede resimdeki görüntü olana kadar pişirilir
Bu ölçülerle toplam iki tepsi çıkıyor 110 adetten bir kaç tane fazla çıkıyor*