Kavun neden, karpuzdan küçükdür? Sevgili Melek'lerim, bu gece yeniden o en garip meraklı hallerimdeyimkavunnedenkarpuzdankucukdur5c592a635968epngalt Bu sefer neyi merak ettim? Sizde merak ettiniz dimi?kavunnedenkarpuzdankucukdur5c592a635968epngalt Canınız çekmesin, hemen şimdi kavun yedim (tadı da enfesdi, mis gibi kokuyordu) ve aklıma yine bir şey takıldıkavunnedenkarpuzdankucukdur5c592a635968epngalt Bu sefer ''şey'' takılmadı tabi oysakavunnedenkarpuzdankucukdur5c592a635968epngalt Kavun'a dair bir şey takıldıkavunnedenkarpuzdankucukdur5c592a635968epngalt Kavun'u ben doğranmamış bütün halindeyken gördüm fazla küçükdü (çağırmak fakat hormonsuzdu da ondan lezzetli ve kokuluydu) hatta elime aldım evirdim, çevirdim ne kadar şirin dedim ufacık yenmez fakat daha dedimkavunnedenkarpuzdankucukdur5c592a635968epngalt Ve kavunu yerken düşündüm ''bu o küçük kavun mu? tadı da ne güzelmiş'' diye ve daha sonra bu us baya bir genişledi, kavun'a dair hafızam da çalışmalar yaptım Evet benim az önce yediğim kavundan daha büyük kavunlar var emrindeki ki dedim Lakin çarşıda, pazarda, manavda gördüğümüz kavunların boyları hemen, derhal aynı, hepsi de tek elle kolayca tutulacak boylardan Peki kavunla, karpuz benzer ailenin ürünü ( bana kadar kardeş meyvelerdir) neden karpuz büyük oluryorda, ki şu ünlü Diyarbakır karpuzu bilhassa iri oluyor iki kişinin bir karpuzu zorla taşıdığına bile şahit olmuştur gözlerimkavunnedenkarpuzdankucukdur5c592a635968epngalt Karpuz bu dek büyükken, kavun onun kardeşi olarak neden minik? Diyelim ki karpuza hormon veriliyor ondan büyüyor, kavuna niye verilmiyor ama bizim bu canımm ülkemizde hormon'un girmediği birşey yokturkavunnedenkarpuzdankucukdur5c592a635968epngalt Yada diyelim ki cinsine göre değişiyor, eee öyleyse bile bu kavun'un niye büyük cinsi değilkavunnedenkarpuzdankucukdur5c592a635968epngalt Vallahi merak ettimkavunnedenkarpuzdankucukdur5c592a635968epngalt Hadi Melek'lerim merakımı giderinkavunnedenkarpuzdankucukdur5c592a635968epngalt