iltasyazilim
FD Üye
Kavurmalı Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*4 buçuk su bardağı kuru fasulye
*300 gram dana kuşbaşı
*1 iri soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
Kavurmalı Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Fasulyeyi yıkayarak düdüklüye alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyuyoruz Düdüklünün kapağını kapatıp düdük sesi geldikten sonra altını yarım kısıp 10 dakika tutuyoruz Daha sonra kapatıp kaynar suda 1 saat bekletiyoruz Ayrı bir tencereye eti alıp kendi suyunda pişiriyoruz Suyunu salıp çektikten sonra içine bir miktar yağ alıp eti kavuruyoruz Benim tercihim tereyağı, siz arzunuza göre yağ kullanabilirsiniz Soğanı küçük küçük doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz Salçayı ekleyip biraz da onunla kavuruyoruz Dinlenen fasulyelerimizi kevgire alıp süzerek üzerinden soğuk su geçiriyoruz Daha sonra fasulyeleri yemeğimizin içine ilave ediyoruz Üzerine de kavurduğumuz etlerimizle tuzunu koyup iki parmak geçecek kadar kaynar su koyuyoruz Düdüklünün kapağını kapatıp düdük sesinden sonra 10 dakika daha tutuyoruz Toplamda 20 dakikada yemeğimiz pişiyor Yemeği düdüklüde pişirerek hem zamandan tasarruf sağlayabiliyorsunuz hem de daha lezzetli oluyor Ayrıca yemekte sıcak su kullanmak yemeği daha lezzetli kılıyor ve daha çabuk pişmesine sebep oluyor Bir ayrıntı olarak fasulyeyi kaynadıktan sonra soğuk değilde sıcak suda bekletmek şişkinlik yapmamasını sağlıyor Deneyeceklere afiyet olsun
*4 buçuk su bardağı kuru fasulye
*300 gram dana kuşbaşı
*1 iri soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
Kavurmalı Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Fasulyeyi yıkayarak düdüklüye alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyuyoruz Düdüklünün kapağını kapatıp düdük sesi geldikten sonra altını yarım kısıp 10 dakika tutuyoruz Daha sonra kapatıp kaynar suda 1 saat bekletiyoruz Ayrı bir tencereye eti alıp kendi suyunda pişiriyoruz Suyunu salıp çektikten sonra içine bir miktar yağ alıp eti kavuruyoruz Benim tercihim tereyağı, siz arzunuza göre yağ kullanabilirsiniz Soğanı küçük küçük doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz Salçayı ekleyip biraz da onunla kavuruyoruz Dinlenen fasulyelerimizi kevgire alıp süzerek üzerinden soğuk su geçiriyoruz Daha sonra fasulyeleri yemeğimizin içine ilave ediyoruz Üzerine de kavurduğumuz etlerimizle tuzunu koyup iki parmak geçecek kadar kaynar su koyuyoruz Düdüklünün kapağını kapatıp düdük sesinden sonra 10 dakika daha tutuyoruz Toplamda 20 dakikada yemeğimiz pişiyor Yemeği düdüklüde pişirerek hem zamandan tasarruf sağlayabiliyorsunuz hem de daha lezzetli oluyor Ayrıca yemekte sıcak su kullanmak yemeği daha lezzetli kılıyor ve daha çabuk pişmesine sebep oluyor Bir ayrıntı olarak fasulyeyi kaynadıktan sonra soğuk değilde sıcak suda bekletmek şişkinlik yapmamasını sağlıyor Deneyeceklere afiyet olsun