Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kavurmalı Kuru Fasulye

Kavurmalı Kuru Fasulye

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kavurmalı Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

*4 buçuk su bardağı kuru fasulye
*300 gram dana kuşbaşı
*1 iri soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Tuz

Kavurmalı Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Fasulyeyi yıkayarak düdüklüye alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyuyoruz Düdüklünün kapağını kapatıp düdük sesi geldikten sonra altını yarım kısıp 10 dakika tutuyoruz Daha sonra kapatıp kaynar suda 1 saat bekletiyoruz Ayrı bir tencereye eti alıp kendi suyunda pişiriyoruz Suyunu salıp çektikten sonra içine bir miktar yağ alıp eti kavuruyoruz Benim tercihim tereyağı, siz arzunuza göre yağ kullanabilirsiniz Soğanı küçük küçük doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz Salçayı ekleyip biraz da onunla kavuruyoruz Dinlenen fasulyelerimizi kevgire alıp süzerek üzerinden soğuk su geçiriyoruz Daha sonra fasulyeleri yemeğimizin içine ilave ediyoruz Üzerine de kavurduğumuz etlerimizle tuzunu koyup iki parmak geçecek kadar kaynar su koyuyoruz Düdüklünün kapağını kapatıp düdük sesinden sonra 10 dakika daha tutuyoruz Toplamda 20 dakikada yemeğimiz pişiyor Yemeği düdüklüde pişirerek hem zamandan tasarruf sağlayabiliyorsunuz hem de daha lezzetli oluyor Ayrıca yemekte sıcak su kullanmak yemeği daha lezzetli kılıyor ve daha çabuk pişmesine sebep oluyor Bir ayrıntı olarak fasulyeyi kaynadıktan sonra soğuk değilde sıcak suda bekletmek şişkinlik yapmamasını sağlıyor Deneyeceklere afiyet olsun
 
858,496Konular
982,396Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt