iltasyazilim
FD Üye
Kavurmalı Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*yarım kilo kırmızı mercimek
*yarım kilo ince bulgur
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*kavurma (isteğe göre, ben kavurmasını bol kullanıyorum tadı daha güzel oluyor )
*1 demet yeşil soğan
*1 demet maydanoz
*1 orta boy kuru soğan
*kişniş
*tuz
Kavurmalı Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı İlk önce mercimeğimizi ocağa alıp kaynatıyoruz Kavurmalarımızı küçük küçük kesip içine atıyoruz Kaynadıktan sonra kapatıyoruz İnce bulgurumuzu yayvan bir tencereye alıyoruz Mercimekler biraz ılıdıktan sonra bulgurun üstüne döküyoruz ve bulgur yumuşayıncaya kadar bekliyoruz (kapağı kapalı bir şekilde ortalama 5 dk) Onu beklerken de tavamızda kuru soğanımızı sıvı yağda kavuruyoruz, salçalarımızı, kişnişi ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz Ocaktan alıp biraz ılıdıktan sonra onu da bulgurun üstüne döküyoruz Küçük küçük doğradığımız yeşil soğan ve maydanozu ilave edip iyice yoğuruyoruz Elimizle şekil vererek servis tabağına alıyoruz
NOT: Salçaları ben 1 yemek kaşığı kullanıyorum, isteyen biraz daha fazla veya eksik kullanabilir, AFİYET OLSUN…
*yarım kilo kırmızı mercimek
*yarım kilo ince bulgur
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*kavurma (isteğe göre, ben kavurmasını bol kullanıyorum tadı daha güzel oluyor )
*1 demet yeşil soğan
*1 demet maydanoz
*1 orta boy kuru soğan
*kişniş
*tuz
Kavurmalı Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı İlk önce mercimeğimizi ocağa alıp kaynatıyoruz Kavurmalarımızı küçük küçük kesip içine atıyoruz Kaynadıktan sonra kapatıyoruz İnce bulgurumuzu yayvan bir tencereye alıyoruz Mercimekler biraz ılıdıktan sonra bulgurun üstüne döküyoruz ve bulgur yumuşayıncaya kadar bekliyoruz (kapağı kapalı bir şekilde ortalama 5 dk) Onu beklerken de tavamızda kuru soğanımızı sıvı yağda kavuruyoruz, salçalarımızı, kişnişi ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz Ocaktan alıp biraz ılıdıktan sonra onu da bulgurun üstüne döküyoruz Küçük küçük doğradığımız yeşil soğan ve maydanozu ilave edip iyice yoğuruyoruz Elimizle şekil vererek servis tabağına alıyoruz
NOT: Salçaları ben 1 yemek kaşığı kullanıyorum, isteyen biraz daha fazla veya eksik kullanabilir, AFİYET OLSUN…