iltasyazilim
FD Üye
Kavurmalı Palxaç Tarifi İçin Malzemeler
*10 su bardağı un (benim bardağım 120 gr un alıyor, yani 1 kilo 200 gr un)
*1, 5 kahve fincanı sıvı yağ
*1, 5 kahve fincanı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığınca ılık su
Harç için;
*1 tepeleme dolu yemek tabağı kavurma
*4 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Hamurun üzerine sürmek için;
*1 yumurta
Piştikten sonra üzerine sürmek için;
*4 dolu yemek kaşığı tereyağı
Kavurmalı Palxaç Tarifi Yapılışı Unu, tuzu, kabartma tozunu, şekeri, yoğurdu, sıvı yağı, ılık suyu bir kaba koyup yoğurun Hamuru yarım saat dinlendirin Bu arada kuru soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın, sıvı yağında hafif kavurun Kavurmayı ya didikleyin ya da küçük küçük doğrayın Kavrulan soğana karıştırın Dinlenen hamuru ikiye bölün; bir parçayı yağlanmış tepsiye yayın Diğer parçasını da harcın üzerine serin Üzerine bir yumurtayı sürün 180 derecede ısınmış fırına verin Pişen palxaç’ı fırından çıkarır çıkarmaz üzerine bolca tereyağı sürün Üzerine bir tepsi kapatın 10 dakika kadar üstü kapalı dinlensin, sonra servis edin Çayın yanına, ayranın yanına yada sıcak bir mercimek çorbası ile Harika bir yemek
Afiyet olsun
*
*10 su bardağı un (benim bardağım 120 gr un alıyor, yani 1 kilo 200 gr un)
*1, 5 kahve fincanı sıvı yağ
*1, 5 kahve fincanı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığınca ılık su
Harç için;
*1 tepeleme dolu yemek tabağı kavurma
*4 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Hamurun üzerine sürmek için;
*1 yumurta
Piştikten sonra üzerine sürmek için;
*4 dolu yemek kaşığı tereyağı
Kavurmalı Palxaç Tarifi Yapılışı Unu, tuzu, kabartma tozunu, şekeri, yoğurdu, sıvı yağı, ılık suyu bir kaba koyup yoğurun Hamuru yarım saat dinlendirin Bu arada kuru soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın, sıvı yağında hafif kavurun Kavurmayı ya didikleyin ya da küçük küçük doğrayın Kavrulan soğana karıştırın Dinlenen hamuru ikiye bölün; bir parçayı yağlanmış tepsiye yayın Diğer parçasını da harcın üzerine serin Üzerine bir yumurtayı sürün 180 derecede ısınmış fırına verin Pişen palxaç’ı fırından çıkarır çıkarmaz üzerine bolca tereyağı sürün Üzerine bir tepsi kapatın 10 dakika kadar üstü kapalı dinlensin, sonra servis edin Çayın yanına, ayranın yanına yada sıcak bir mercimek çorbası ile Harika bir yemek
Afiyet olsun
*