Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kavurmalı Palxaç

Kavurmalı Palxaç

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kavurmalı Palxaç Tarifi İçin Malzemeler

*10 su bardağı un (benim bardağım 120 gr un alıyor, yani 1 kilo 200 gr un)
*1, 5 kahve fincanı sıvı yağ
*1, 5 kahve fincanı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığınca ılık su

Harç için;


*1 tepeleme dolu yemek tabağı kavurma
*4 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Hamurun üzerine sürmek için;
*1 yumurta

Piştikten sonra üzerine sürmek için;


*4 dolu yemek kaşığı tereyağı

Kavurmalı Palxaç Tarifi Yapılışı Unu, tuzu, kabartma tozunu, şekeri, yoğurdu, sıvı yağı, ılık suyu bir kaba koyup yoğurun Hamuru yarım saat dinlendirin Bu arada kuru soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın, sıvı yağında hafif kavurun Kavurmayı ya didikleyin ya da küçük küçük doğrayın Kavrulan soğana karıştırın Dinlenen hamuru ikiye bölün; bir parçayı yağlanmış tepsiye yayın Diğer parçasını da harcın üzerine serin Üzerine bir yumurtayı sürün 180 derecede ısınmış fırına verin Pişen palxaç’ı fırından çıkarır çıkarmaz üzerine bolca tereyağı sürün Üzerine bir tepsi kapatın 10 dakika kadar üstü kapalı dinlensin, sonra servis edin Çayın yanına, ayranın yanına yada sıcak bir mercimek çorbası ile Harika bir yemek
Afiyet olsun
*
 
858,496Konular
981,779Mesajlar
29,851Kullanıcılar
calmuratSon üye
Üst Alt