iltasyazilim
FD Üye
Kavurmalık Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo taze fasulye
*8 adet süs biberi
*10 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı iri tuz
*1 çay bardağı sirke
Kavurmalık Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı Fasulye uçları düzgün bir şekilde ayıklanır*Kaynar suyun içine atılarak 3 dakika kadar haşlanır, hemen soğuk suya çıkarılarak soğutulur Sarımsaklar soyulur, biberlerin sap kısımları düzgünce çıkarılarak temizlenir Cam şişenin altına fasulye dizilerek başlanır Daha sonra aralara biberler ve sarımsaklar da eklenir Bu işlem fasulyeler bitene kadar devam eder En üste iki kaşık tuz atılır, 1 çay bardağı sirke koyulur, daha sonra şişemiz dolana kadar su eklenir En üste temiz bir poşet kapatılarak sıkıca kapağı kapatılıp serin bir yere kaldırılır Turşumuz yaklaşık 4 hafta sonra yemeğe hazır olacaktır
*2 kilo taze fasulye
*8 adet süs biberi
*10 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı iri tuz
*1 çay bardağı sirke
Kavurmalık Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı Fasulye uçları düzgün bir şekilde ayıklanır*Kaynar suyun içine atılarak 3 dakika kadar haşlanır, hemen soğuk suya çıkarılarak soğutulur Sarımsaklar soyulur, biberlerin sap kısımları düzgünce çıkarılarak temizlenir Cam şişenin altına fasulye dizilerek başlanır Daha sonra aralara biberler ve sarımsaklar da eklenir Bu işlem fasulyeler bitene kadar devam eder En üste iki kaşık tuz atılır, 1 çay bardağı sirke koyulur, daha sonra şişemiz dolana kadar su eklenir En üste temiz bir poşet kapatılarak sıkıca kapağı kapatılıp serin bir yere kaldırılır Turşumuz yaklaşık 4 hafta sonra yemeğe hazır olacaktır