Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaybolup Giden İman-İbret

Kaybolup Giden İman-İbret

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sevgili kardeşlerim

Sizler ile paylaşmak istediğim önemli gördüğüm bir konudurBir tarikat ehli kardeşin yanlış kişiler ile arkadaşlık yapmasının sonucunda kardeşin yoldan çıkmasıdır bu anlattıklarımTabi bunlar bir sebeb'tirKardeşlerim isteğimiz tertemiz bir yolda ALLAH(cc)ın rızasını kazanmak ve siz kardeşlerimiz ile doğru yolda beraber yürümek için yanınızda bulunmak isteyişimizdirŞimdi anlatıcaklarımı gözardı etmeyeceğinizi umuyorum

İnternette arkadaşlık

İnternet sitelerinde belli başlı hepimizin bildiği siteler vardırKendi camiamızdan bildiğimiz mütedeyyin yapıya sahip sitelerde arkadaşlıklar çok kolaydırBen bu internetin televizyonun babası olarak görürüm ve tv'den daha tehlikeli bulurumNeyse hemen konuya girelimBen bir cihad sitesinde bir çok kardeşle tanıştım ve tarikat ehli bir kardeşinizim inşaallahBu girdiğim site gerçekten kurandan ayetler ve hadisler ile gerçekten başarılı bir tebliğ sitesiydiBu avam takımı için güzel bir tebliğ sitesi idiTebliğ, bir dini veya bir hakikati başkasına anlatma ve yayılmasına çalışmaktırVel hasıl ben bu sitede modluk yapmaya başladım,selefi akidesine sahip insanlar ile tanıştım,şialarla,vahhabilerle,tasavvufa gönüllü kardeşlerimlede tanıştımALLAH cc hamdolsun ki aralarından daha sonra ayrıldımAyrılışımın sebebi bir alime kafir demeleri,tasavvufun sahip olduğu akideye saldırmaları ile olduAncak onların içinden kaybolup giden imanlarda olduNasıl mı şöyle

Bir tarikat ehli kendi cemaatimizden kardeşimiz vardıBu kardeş benim hizmet yaptığım sitede tekfirci akım ile selefiyeciler ile tanıştıDaha sonra bu kardeş siteye girmez oldu göremez oldukBir zaman çıka geldi ve sitedeki alimlere,tasavvuf ehline saldıran kişilere destek vermeye başladıOzaman bende sitede idimVe bu saldıranlar ile tartışmalara giriyordumBu kardeşe çok şaşırmıştımSaldırı olan mesajlarda ona sen tasavvuf ehli değilmisin ne oldu sana dememize,Elhamdulillah şu kardeş benim gözümü,gönlümü açtıDediO kardeş dediği kişi selefiyecilerden,bozuk itikadlı olan kişilerdendiSonra bu kardeş yine ortalardan kaybolduBende siteden kavga,gürültü ayrıldımVel hasıl bu kardeş ile msnde karşılaştıkKonuşmalarımızda:

O:selamu aleyküm ve rahmetulllah
Ben:ve as
O:nasılsınzı sevgili
ben:elhamdülillah siz nasılsınız
(geçelim buraları)

O:hala tariktemisiniz
ben:Elhamdulillah,siz
O:biz yöntem olarak tasavvuf isimli fikir yapısına karşıyız,lakin kardeşliğimizi asla rencide etmeyiz(diyor artık)
ben:malesef biliyorum
O:sevgili kardeşim,bir yanlışlığın farkındamısınız
ben:
evet
o:
mesela şimdi yazdıuğınız yanlışın farkındamısınız?
ben:
nerde
o:
bende sizinle tanışmak çok istemiştimihvan olduğunuz için
ben:
ozamanlar ama
ben:
sizinle yine tanışmak isterim
o:
islam sadece tarik ehli ihvanlaramı sevgii duymamızı onlardan başkası ile tanışmamızı yasaklarmı?
ben:
selef akidesinde çok arkadaşım vardır
o:
sevgili kardeşim
o:
biz selefi değilizx
o:
dahası
ben:
biliyorum
o:
biz sadece müslümanız!!!!!
İşt e daha çok msnde konuştukDüşünün selef oldu,mezheb'i inkar etti,mezhebsiz olduŞimdi bu kardeş ALLAH cc kendisinden şikayette bulunacağını söylediYani ALLAH ccşiakeyetci bu kardeşNeden sebebi ırakta 250000 kadına tecavüz edilmesi ve neden bunlar sahip çıkmaması!!Sebebi,müslümanlar zulüm neden görüyormuş,neden bizlere yardım etmemeyişi!!
Elimizdeki konuşmaları diğer bazı kardeşler ile paylaştım onlarda gördülerŞimdi bu kardeşle demicem size o artık ALLAH cc inkar ediyor çünküGeçtiğimiz gün yine görüştük selam vermedi unutmuştur dedim,ben selam verdim aldınasılsınız dedim iyim sağolun siz nasılsınız dedi ALLAH razı olsun dedim ama Ancak ekleyerek sevgili kardeşim çok teşekkür ediyorum size beni bu şekilde güzel niyetle cevap verdiğiniz için dediAnlamadımAma sonra (yalanım varsa cennete girmek nasip olmasın)Bana: sevgili kardeşim ALLAH diye birşey yok dedi!!!Şok oldumNasıl yok şaşırdımNe var dedim peki o:zeus var dedi Cennete ve cehenneme inanmıyorKafasını karıştırdılarArayışa girdi ve sonu bu oldu

ALLAH cctekrar iman nasib etsinAmin

Vel hasıl işte iman böyle parçalandı gittiALLAH cc sevgili kullarına sapık demenin sonumu diyelimTarikata bağlı olan kardeşlerin söz dinlememesimi diyelim artık siz düşününKardeşlerim dinimizi böyle parçaladılarKafirler içerden bizleri yıkmak istiyorDeğişik mezhepler getiriyorlarSelefi salihin tertemiz yoldur ancak o ozamanda kaldı şimdi selef salihin diye kardeşlerimizin beynini yıkıyorlarKurandan hadisten delil getiriyorlar ancak getirdiklerinin açıklamalarını (tefsiri)işlerine geldikleri gibi yoruyorlar
Kendilerine imam seçtikleri (ibni teymiyenin,abdul vahhab'ın)tefsirlerini okuyorlar bunlar kimdirBiri sonradan sapıtan(ibni teymiye)diğeri ajan(abdul vahhab)Halis alimlerin görüşlerini red ediyorlar inanmıyorlarNe olur dikkatli olun inşaallah selam üzerinize olsun diyorumRabbimiz ALLAH cc Sıratı mûstakimden bizlerin ayağını kaydırmasınOsmanlı dedelerimizin bizlere getirdiği sağlam görüşler ile yolumuza devam edelim inşaallahFiemenillah

siyahsancak

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,748Kullanıcılar
muhammedst35Son üye
Üst Alt