iltasyazilim
FD Üye
Kayınvaldemin Elinden Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo kuşbaşı dana eti
*4 adet havuç
*3 adet patlıcan
*34 adet patates(büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz)
*1 adet soğan
*3 bardak pirinç
*Tuz, karabiber, kırmızı biber
*Et suyu
Kayınvaldemin Elinden Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle etimizi haşlıyoruz, patates, havuç ve patlıcanları küp küp doğrayıp kızartıyoruz Pirinci ıslatıyoruz Tencerenin altına soğanları dilimleyip diziyoruz üzerine patatesleri diziyoruz ,daha sonra sırasıyla havuç, patlıcan ve eti koyuyoruz ıslattığımız pirinçi de ekliyoruz bu işlemi tekrar ediyoruz (soğan hariç) Haşladığımız etin suyuna baharatları ekleyip pirinçimizin üzerinden çıkana kadar koyuyoruz Kaynayınca pilavı kısık ateşte alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz altını kapattığımız pilavı demlenmeye bırakıyoruz Pilavı bir tepsiye ters çeviriyoruz kenarlarına salata ve yoğurt koyarak servis yapıyoruz Afiyet olsun ? ?
Not:İstenirse küçük kalıp yada kase ile servis tabağına çıkartıp tek kişilik porsiyon yapabilirsiniz
*1 kilo kuşbaşı dana eti
*4 adet havuç
*3 adet patlıcan
*34 adet patates(büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz)
*1 adet soğan
*3 bardak pirinç
*Tuz, karabiber, kırmızı biber
*Et suyu
Kayınvaldemin Elinden Maklube Tarifi Yapılışı Öncelikle etimizi haşlıyoruz, patates, havuç ve patlıcanları küp küp doğrayıp kızartıyoruz Pirinci ıslatıyoruz Tencerenin altına soğanları dilimleyip diziyoruz üzerine patatesleri diziyoruz ,daha sonra sırasıyla havuç, patlıcan ve eti koyuyoruz ıslattığımız pirinçi de ekliyoruz bu işlemi tekrar ediyoruz (soğan hariç) Haşladığımız etin suyuna baharatları ekleyip pirinçimizin üzerinden çıkana kadar koyuyoruz Kaynayınca pilavı kısık ateşte alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz altını kapattığımız pilavı demlenmeye bırakıyoruz Pilavı bir tepsiye ters çeviriyoruz kenarlarına salata ve yoğurt koyarak servis yapıyoruz Afiyet olsun ? ?
Not:İstenirse küçük kalıp yada kase ile servis tabağına çıkartıp tek kişilik porsiyon yapabilirsiniz