Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kayısı çikolatası nedir?

Kayısı çikolatası nedir?
0
233

adanali

FD Üye
Etkileşim
0
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
69
Kayısıdan yapılan çikolata yani kayısı çikolatası nedir? Nasıl yapılır? Kayısıdan yapılan ürünler nelerdir? Kayısı Çikolatası şimdiye kadar yediğim en doğal ve en tatlı çikolatadır. Ve kayısı çikolatası en fazla reklama ihtiyacı olan bir üründür. Ve dışı çikolata ve içi ise kayısı dan yapılmış olan lokumu andıran Kayısı dan oluşmakta. En güzel yanı ise insanı kesmiyor ve çikolata dan insanı bezdirmiyor. Kayısı Çikolatası da sonradan yapılmış ama kayısı dan çok daha güzel duruma gelmiştir. Aynı kategoride yazdığım Blogger nedir? adlı yazımıza da bakınız.

Malatyalı olarak her türlü kayısıdan yapılmış envai çeşit şey yedim. Fakat ben ilk defa Kayısı Çikolatası yedim ve halada etkisindeyim. Kayısı diyarından bu daha meşhur olacak bir şey diye not edeyim. Bu gerçekten başka bir şey yani. Adı duyulmamış fakat şanı inşallah yakında duyulacak gibi. Kayısı Çikolatası deyince sizlere de kayısı hakkında ufaktan bir not sunayım. Kayısı dan yapılan her şeyi söylemek istiyorum.

Kayısıdan Yapılan Ürünler neler?

Kayısı çikolatası
Kayısı döneri
Dondurulmuş kayısı
Kayısı konservesi, pulpu ve nektari
Yeşil kayısı turşusu ve kayısı pestili
Toz ve kuru kayısı (patik, çir ve gün kurusu)
Kayısı kola ve meyve suları yani meşrubat
Kayısı jölesi marmelat ve krema
Kayısı reçeli
Kıyılmış kuru kayısı
Kayısı esansı
Kayısı pastası ve kayısı kek
Kayısı sucuğu
Kayısı pilavı
Kayısı gofret ve bisküvi
Kayısı tabağı
Kayısı helvası
Kayısı sabunu ve şampuanı da üretilmektedir.
Kayısı Çekirdeği drajesi
Kuru yemiş olarak çekirdeği ve kendisi
Kayısı ve kayısıdan yapılan bin bir türlü yiyecek ve benzeri şeyler yapılmaktadır. Dünyanın da kayısı üretiminin büyük bir kısmı ise Malatya’dan sağlanmaktadır. Bu yüzden Malatya için kayısı çikolatası‘nın meşhur olması şarttır.

Nasıl ki kayısı denince akla Malatya geliyor ise çikolata denince de akla direk kayısı çikolatası ve Malatya gelmelidir. Kayısıdan Neler elde ediliyor diyenlere ise en güzeli ve en tatlısı Kayısı Çikolatası diyor ve yukarıdaki yazdıklarımı tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Ben sizlere bu ürünü o kadar övdüm ki gerçekten çok çok beğendim. O yüzden yazdım.

Daha önce hiç kayısı çikolatası yememiştim. Ama artık duramıyorum. Kayısı Çikolatası hemde kiloya fazla katkısı da olmadığı gibi genel kayısı faydası olan mideye faydasını da göstermektedir. Yani kabızlık ve mide ağrısına iyi gelmektedir.

Ben 24 yaşına kadar yemedim. Fakat bu yıldan sonra artık düzenli olarak tüketiyorum. Kayısı Çikolatası denince artık ağzım sulanıyor. Sizlerde kesinlikle deneyin ve eşsiz lezzet olan kayısı çikolatasını tutmayı unutmayın. Tattıktan sonra da yorum yapmayı unutmayın.

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt