Sıhhat ve lezzet deposu kayısı ile kaymağı birleştiren leziz bir tanım hazırlamak velev misiniz? Yalnızca 5 materyal ile kayısı tatlısı adeta tadı damaklarda iz bırakacak. Velev kahvenin yanına isterseniz çayla birlikte servis edebileceğiniz kayısı dolması Malatya mutfağının vageçilmezi.
Çoklukla Ramazan aylarında Malatya'da yapılan kayısı dolması, isminden ana yeek üzere düşünülse de aslında bir tatlı. Malatya'nın meşhur kuru kayısılarından yapılan bu lezzetin bir kere tadına bakanlar hayran kalıyor. Kuru kayısı imalatına başlamadan evvel bilmeniz gereken en değerli şey, kayısıları yıkayıp suyun içerisinde bir gün bekletmektir. Yalnızca bu biçimde kayısı dolmasından tam manasıyla tat alabilirsiniz. Sonraki aşamalar her tatlı da olduğu kadar bu tatlı çeşidinde de tıpkı. İsteğe nazaran gün kuru ya da sıradan kuru kayısı kullanabileceğiniz lezzetin tanımı metnimizin detaylarında.
KAYISI DOLMASI TANIMI:
MATERYALLER
12 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı Antep fıstığı
100 gram kaymak
Sıcak su
Benmari için;
1 su bardağı damla çikolata
Bulamak için;
Antep fıstığı
YAPILIŞI
Bir tencerenin içine şeker koyun ve şekeri ocağın üzerinde eritin.
Şekerli suyun içine kayısıları koyun ve şişene kadar bekletin.
Kayısılar suyun içinde şiştikten sonra bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayırın.
Kayısıların içine kaymak ekleyerek yeşil fıstıklara batırın.
Daha sonra kenarlarını benmari yolu eritilen çikolatanın içine batırın.
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.