iltasyazilim
FD Üye
malzemeler:
750 gr kuru malatya kayısısı
3 su bardağı şeker
5 su bardağı su
250 gr ceviz
1 paket kuş üzümü
hazırlanması:
1 750 gr kayısıyı iyice yıkayın 3 su bardağı şeker ve 5 su bardağı su ile ateşe koyun ve yumuşayana kadar pişirin
2 yumuşayan kayısıları kevgirle tenceren alıp bir kapta soğutun tencerede kalan suyu 15 dakika daha kaynatın soğuyan kayısıların arasına ceviz parçaları yerleştirip bir tabağa dizin
3 tenceredeki suyun bir kısmını kayısıların üzerine gezdirin üzerlerine kuş üzümü serperek süsleyin (isterseniz hindistan cevizi veya antep fıstığı da kullanabilirsiniz)
750 gr kuru malatya kayısısı
3 su bardağı şeker
5 su bardağı su
250 gr ceviz
1 paket kuş üzümü
hazırlanması:
1 750 gr kayısıyı iyice yıkayın 3 su bardağı şeker ve 5 su bardağı su ile ateşe koyun ve yumuşayana kadar pişirin
2 yumuşayan kayısıları kevgirle tenceren alıp bir kapta soğutun tencerede kalan suyu 15 dakika daha kaynatın soğuyan kayısıların arasına ceviz parçaları yerleştirip bir tabağa dizin
3 tenceredeki suyun bir kısmını kayısıların üzerine gezdirin üzerlerine kuş üzümü serperek süsleyin (isterseniz hindistan cevizi veya antep fıstığı da kullanabilirsiniz)