Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayısı Dolması Tatlısı

Kayısı Dolması Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kayısı Dolması Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 büyük kase Malatya gün kurusu
*Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
*2 yemek kaşığı şeker
*1 avuç elle parçalanmış ceviz kırığı
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı su

Kayısı Dolması Tatlısı Tarifi Yapılışı Kayısıları iyice yıkadıktan sonra pişirme tenceresine alarak üzerine suyunu ilave ediyoruz Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekip yumuşayana kadar pişiriyoruz İri çekilmiş ceviz ve şekeri karıştırarak yumuşayan ve hafif ılıyan kayısılarımızın içine parmağımız yardımıyla açarak dolma gibi dolduruyoruz Başka bir şekil olarakta cevizi el yordamıyla kırarak kayısının içine yerleştiriyoruz Ben kayısılarımı ikiye bölerek bu iki çeşitte hazırladım Kayısıların uçlarını parmağımızla birleştiriyoruz Borcama sıkı bir şekilde diziyoruz Her bir kayısının üzerine gelecek şekilde minik tereyağı parçaları yerleştiriyoruz 170 derece fırında hafif çıtırdayıp karamelize olana kadar pişiriyoruz Yağı eriyip hafif kızarınca fırından çıkartıyoruz Tatlımız servise hazırdır Anlık aklımıza tatlı vurduğunda, evde malzememiz varsa çok çabuk hazırlayabileceğimiz bir tatlı Çok lezzetli ve de çok sevdiğim bir tatlı olduğu için sizlerle paylaşmak istedim Deneyeceklere kolay gelsin

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt