Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayısı Hoşafı Yapılışı

Hoş geldin! King3838 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kayısı Hoşafı Yapılışı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Tariflerime bakarken, arasında bir çok komposto tarifimin olduğunu ancak, hiç hoşaf yayınlamadığımı farkettim Bu yüzden bu güzel kayısı hoşafını sizlerle paylaşıyorum
Önce kısaca bilmeyenler için şu kısa bilgiyi de paylaşmak istiyorum Çünkü bu bilinmediği için yanlış paylaşım yapılabiliyor
Komposto taze (yaş) meyvenin (elma, vişne, kiraz, şeftali…vs) şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılır,
Hoşaf ise kuru meyvenin (kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erikvs) şekerli suyla kaynatılmasıyla yapılır
Kayısı Hoşafı Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr kuru kayısı
*1,5 su bardağı toz şeker (miktarını damak zevkinize göre ayarlayınız)
*34 adet karanfil
*1 lt su

Servis için:

*Fındık veya badem

Kayısı Hoşafı Yapılışı Tarifi Yapılışı Kayısılar yıkanarak bir kabın içerisine alınır Üzerine sıcak su ilave edilerek 56 dk bekletilir
Ardından suyu süzülerek tencereye alınır 1 lt su ve şeker eklenir Kaynayınca altı kısılarak kayısılar yumuşayana kadar pişirilir
Ocaktan almaya 5 dk kala karanfil atılarak kapağı kapatılır
5 dk sonra ocaktan alınarak kapağı açılmadan soğumaya bırakılır
Soğuyunca kaselere alınır ve fındık serpilir
::Afiyet Olsun::

858,505Konular
982,727Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt