iltasyazilim
FD Üye
Kayısı Kavurması (Malatya Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo gün kayısısı (siyah olandan)
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 bardak su
*1 kase ceviz içi
Kayısı Kavurması (Malatya Yöresine Ait) Tarifi Yapılışı Kayısılar bir tencereye üzerini geçecek kadar suyla ıslanır Sonra suyu süzülür ve üzerine tekrar bir su bardağı su bırakılıp kaynatılır Pişmeye yakın şekeri bırakılır ve altı kapatılır Diğer yandan tavaya tereyağı bırakılır ve iyice eriyene kadar tavada ısıtılır Tereyağının dibine çöken tortusu kalacak şekilde pişen kayısıların üzerine dökülüp karıştırılır İster sıcak ister soğuk olarak üzerine ceviz dökülüp servis yapılır Harika bir lezzet tavsiye ederim Eskilerin uzun kış gecelerinin gece tatlılarıdır Malatya yöresinin lezzetli bir tatlısıdır Şekerin az olduğu zamanlarda üzerine pekmez dökülerek pişirilirmiş, arzuya göre şekersiz sade olarak da hazırlanır Afiyet olsun
*
*1 kilo gün kayısısı (siyah olandan)
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 bardak su
*1 kase ceviz içi
Kayısı Kavurması (Malatya Yöresine Ait) Tarifi Yapılışı Kayısılar bir tencereye üzerini geçecek kadar suyla ıslanır Sonra suyu süzülür ve üzerine tekrar bir su bardağı su bırakılıp kaynatılır Pişmeye yakın şekeri bırakılır ve altı kapatılır Diğer yandan tavaya tereyağı bırakılır ve iyice eriyene kadar tavada ısıtılır Tereyağının dibine çöken tortusu kalacak şekilde pişen kayısıların üzerine dökülüp karıştırılır İster sıcak ister soğuk olarak üzerine ceviz dökülüp servis yapılır Harika bir lezzet tavsiye ederim Eskilerin uzun kış gecelerinin gece tatlılarıdır Malatya yöresinin lezzetli bir tatlısıdır Şekerin az olduğu zamanlarda üzerine pekmez dökülerek pişirilirmiş, arzuya göre şekersiz sade olarak da hazırlanır Afiyet olsun
*