iltasyazilim
FD Üye
Kayısı Marmelatı tarifi
kayısı marmelatı oktay sanatçı
oktay ustanın kayısı marmelati tarifi
MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg kuru kayısı
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Kayısıları bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve kayısıların üzerini biraz aşacak değin değin su katıp, meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatın
Pişirme işlemi esnasında kayısıları birkaç kere karıştırın ve icabında tencereye birazcık su ek edin Kayısılar iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin Elde ettiğinizi kayısı ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye gitgide ek edin ve marmelatı sürekli olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonradan tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın *
kayısı marmelatı oktay sanatçı
oktay ustanın kayısı marmelati tarifi
MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg kuru kayısı
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Kayısıları bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve kayısıların üzerini biraz aşacak değin değin su katıp, meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatın
Pişirme işlemi esnasında kayısıları birkaç kere karıştırın ve icabında tencereye birazcık su ek edin Kayısılar iyice yumuşadıklarında ateşten alın, ezip, kevgirden geçirin Elde ettiğinizi kayısı ezmesini, tencereye koyun Şekeri, pişmekte olan ezmeye gitgide ek edin ve marmelatı sürekli olarak karıştırın
Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın İki dakika sonradan tencere ateşten alın ve marmelat sıcakken, kuru kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın *