Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayısı Organik Kayısının Faydaları

Kayısı Organik Kayısının Faydaları
0
118

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Organik kuru kayısıyı nasıl olur?
Organik kuru kayısıyı nasıl ayırt edilir?
Organik kuru kayısıyının Faydaları hakkında bilgi

Kayısı konserve, pişmiş, kurutulmuş, taze ve komposto olarak tüketilebilir Ancak en faydalı hali kurutulmuş halidir

Kayısı betakaroten açısından fazla varlıklı bir meyvedir Hem potasyum, demir, kalsiyum, fosfor ve C vitamini de içermektedir Yüksek şeker içeriğine ve taze halinden daha çok kalori içermesine karşın beslenme değerleri nedeniyle daha fazla seçim edilir

Organik Kayısıyı nasıl ayırırız?

Organik olmayan kayısı kuruları turuncu renginden hiç birşey kaybetmezler Çünkü Kurutma işlemi sırasında sülfür diokside mazur kalırlar Renklerini korumalarının sebebi bu maddenin oksitlenmeden korumasıdır

Bu işlem bazı kişilerde astım krizlerini tetikleyebilir

kuru kayısı almak istiyorsanız size en fazla yardımsever olanı tercih edin Kahverengi olan daha kuru ve çirkin görünse de ayrıca tadı daha hoştur, ayrıca de organiktir Hem organik olanlarda karamelli bir tat da vardır

Organik Kayısı Kuru Kayısının Faydaları

Beynin ahenkli çalışmasını sağlar, stresi azaltır
Karaciğerin yıkım olan kısmının tamirini yapar
Kemiklerin düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar
Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur
Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar
Böbreklerde taş oluşumu riskini azaltır
Üreme sistemi üzerinde kayda değer rolü bulunup, cinsel gücü artırmaktadır
Kansere karşısında koruyucu bir etkiye sahiptir
Dişlerin daha sağlam ve kaslı olmasında kayda değer rol oynar
Yürek kaslarını kuvvetlendirir ve daha ahenkli çalışmasını sağlar
Potasyum oranı yüksek olması nedeniyle kalp yetmezliği,böbrek hastalıkları,karaciğer iltihabı ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir
Saf karbonhidrat içerdiğinden hazırlanmış enerji kaynağıdır
Ciltteki pürüzleri gidererek daha düzgün ve canlı görünüm sağlar
Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, çokça şeker ve madensel tuzlar taşıyan bir meyvedir İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır *
 
858,497Konular
981,930Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt