iltasyazilim
FD Üye
Kayısı Pare Tatlısı (2) (4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg olgun kayısı
1 su bardağı şeker
10 yaprak jelatin
34 su bardağı su
Süslemek İçin:
Nane yaprakları
Vişne şekerlemeleri
HAZIRLANIŞI :
Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın Kayısıların çekirdeklerini çıkarın Düzgün ve sert olan 810 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin
Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya kadar 34 dakika kaynatın Haşlanan kayısıdarı kenara çıkarın Kalan sıcak suya önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın
İsterseniz ıslatılmış 4 ayrı kalıba isterseniz tek bir kalıba döküp 34 saat bekletin Servis için dolaptan alın, düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin
http:img122**************img1223011ymk787al
Malzemeler:
1 kg olgun kayısı
1 su bardağı şeker
10 yaprak jelatin
34 su bardağı su
Süslemek İçin:
Nane yaprakları
Vişne şekerlemeleri
HAZIRLANIŞI :
Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın Kayısıların çekirdeklerini çıkarın Düzgün ve sert olan 810 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin
Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya kadar 34 dakika kaynatın Haşlanan kayısıdarı kenara çıkarın Kalan sıcak suya önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın
İsterseniz ıslatılmış 4 ayrı kalıba isterseniz tek bir kalıba döküp 34 saat bekletin Servis için dolaptan alın, düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin
http:img122**************img1223011ymk787al