Kayısı Pare Tatlısı Malzemeler 1 kg olgun kayısı 1 su bardağı şeker 10 yaprak jelatin 34 su bardağı su Süslemek İçin: Nane yaprakları Vişne şekerlemeleri Yemeğin Tarifi Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın Kayısıların çekirdeklerini çıkarın Akıcı ve sert olan 810 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya değin 34 dakika kaynatın Haşlanan kayısıdarı kenara çıkarın Kalan sıcak suya önce jelatinleri daha sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın İsterseniz ıslatılmış 4 farklı kalıba isterseniz tek bir kalıba döküp 34 saat bekletin Servis için dolaptan alın, düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin