iltasyazilim
FD Üye
Kayısı Pestili Tarifi İçin Malzemeler
*4 kilo kayısı
*30 adet kayısı çekirdeği
Kayısı Pestili Tarifi Yapılışı İyice olmuş kayısılarımız güzelce yıkayalım ,ardında 10 dakika pişirelim, çok pişmemesine dikkat edelim Ardından süzgece alalım elimizle ezelim, suyunu tepsiye alalım, ardından çekirdekleri ekleyelim Kayısı tepsiye dökmeden önce yanmaz kağıt koyarsanız daha kolay tepsiden ayırabilirsiniz, tepsiye yapışmasını önlemek için Sonra pestili tepsiye boşaltalım Pestilinizin kalınlığına göre kayısı artırabilirsiniz Süzgeç ile ezmek yerine blenderdan geçirebilirsiniz, biz elimizle ezip süzgecin altına bir kap koyup suyunu tepsiye döktük Afiyet olsun
Not; Güneşte en az 3 gün kurutalım (Kayısı ve güneşin durumuna göre gün sayısı artabilir)
*4 kilo kayısı
*30 adet kayısı çekirdeği
Kayısı Pestili Tarifi Yapılışı İyice olmuş kayısılarımız güzelce yıkayalım ,ardında 10 dakika pişirelim, çok pişmemesine dikkat edelim Ardından süzgece alalım elimizle ezelim, suyunu tepsiye alalım, ardından çekirdekleri ekleyelim Kayısı tepsiye dökmeden önce yanmaz kağıt koyarsanız daha kolay tepsiden ayırabilirsiniz, tepsiye yapışmasını önlemek için Sonra pestili tepsiye boşaltalım Pestilinizin kalınlığına göre kayısı artırabilirsiniz Süzgeç ile ezmek yerine blenderdan geçirebilirsiniz, biz elimizle ezip süzgecin altına bir kap koyup suyunu tepsiye döktük Afiyet olsun
Not; Güneşte en az 3 gün kurutalım (Kayısı ve güneşin durumuna göre gün sayısı artabilir)