iltasyazilim
FD Üye
Kayısı Püresi Ve Kayısı İrmikli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Kayısı püresi için ;
*67 adet kuru kayısı
*Su
İrmikli muhallebi için ;
*1 çorba kaşığı irmik
*1 su bardağı su
*12 tepeleme tatlı kaşığı kayısı püresi
*2 ölçü devam sütü
*1 tatlı kaşığı pekmez
*Ceviz
Kayısı Püresi Ve Kayısı İrmikli Muhallebi Tarifi Yapılışı Kayısı püresi için; kuru kayısıları yıkayıp küçük küpler halinde doğruyoruz, pişireceğimiz tencereye alıyoruz ,üzerini geçecek kadar su ekleyip altını yakıyoruz Biraz kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz Kendi sıcaklığıyla kayısıların yumuşaması için bekletiyoruz Kayısıların olduğu su soğuduktan sonra yeteri kadar kayısılar yumuşamadıysa tekrar altını yakın ve bekleyin Yeteri kadar kayısılarımız yumuşadıktan sonra blendırla çekiyoruz Küçük biR kavanoz kadar oldu benim yaptığım Kayısı püresini muhallebiye yoğurda kahvaltısına ekleyebilir ya da sade olarak verebilirsiniz
Muhallebi için; irmik ve suyu ocağa koyup karıştırarak pişiriyoruz Altını kapattıktan sonra içine (arzu ettiğiniz kadar koyabilirsiniz ) kayısı püresini, toz halinde devam sütünü ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştırıyoruz Ilıdıktan sonra pekmezini ilave ediyoruz Afiyet olsun bebişlere
*67 adet kuru kayısı
*Su
İrmikli muhallebi için ;
*1 çorba kaşığı irmik
*1 su bardağı su
*12 tepeleme tatlı kaşığı kayısı püresi
*2 ölçü devam sütü
*1 tatlı kaşığı pekmez
*Ceviz
Kayısı Püresi Ve Kayısı İrmikli Muhallebi Tarifi Yapılışı Kayısı püresi için; kuru kayısıları yıkayıp küçük küpler halinde doğruyoruz, pişireceğimiz tencereye alıyoruz ,üzerini geçecek kadar su ekleyip altını yakıyoruz Biraz kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz Kendi sıcaklığıyla kayısıların yumuşaması için bekletiyoruz Kayısıların olduğu su soğuduktan sonra yeteri kadar kayısılar yumuşamadıysa tekrar altını yakın ve bekleyin Yeteri kadar kayısılarımız yumuşadıktan sonra blendırla çekiyoruz Küçük biR kavanoz kadar oldu benim yaptığım Kayısı püresini muhallebiye yoğurda kahvaltısına ekleyebilir ya da sade olarak verebilirsiniz
Muhallebi için; irmik ve suyu ocağa koyup karıştırarak pişiriyoruz Altını kapattıktan sonra içine (arzu ettiğiniz kadar koyabilirsiniz ) kayısı püresini, toz halinde devam sütünü ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştırıyoruz Ilıdıktan sonra pekmezini ilave ediyoruz Afiyet olsun bebişlere