Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayısı Püresi Ve Kayısı İrmikli Muhallebi

Kayısı Püresi Ve Kayısı İrmikli Muhallebi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kayısı Püresi Ve Kayısı İrmikli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Kayısı püresi için ;


*67 adet kuru kayısı
*Su

İrmikli muhallebi için ;


*1 çorba kaşığı irmik
*1 su bardağı su
*12 tepeleme tatlı kaşığı kayısı püresi
*2 ölçü devam sütü
*1 tatlı kaşığı pekmez
*Ceviz

Kayısı Püresi Ve Kayısı İrmikli Muhallebi Tarifi Yapılışı Kayısı püresi için; kuru kayısıları yıkayıp küçük küpler halinde doğruyoruz, pişireceğimiz tencereye alıyoruz ,üzerini geçecek kadar su ekleyip altını yakıyoruz Biraz kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz Kendi sıcaklığıyla kayısıların yumuşaması için bekletiyoruz Kayısıların olduğu su soğuduktan sonra yeteri kadar kayısılar yumuşamadıysa tekrar altını yakın ve bekleyin Yeteri kadar kayısılarımız yumuşadıktan sonra blendırla çekiyoruz Küçük biR kavanoz kadar oldu benim yaptığım Kayısı püresini muhallebiye yoğurda kahvaltısına ekleyebilir ya da sade olarak verebilirsiniz
Muhallebi için; irmik ve suyu ocağa koyup karıştırarak pişiriyoruz Altını kapattıktan sonra içine (arzu ettiğiniz kadar koyabilirsiniz ) kayısı püresini, toz halinde devam sütünü ve dövülmüş cevizi ekleyip karıştırıyoruz Ilıdıktan sonra pekmezini ilave ediyoruz Afiyet olsun bebişlere
 
858,497Konular
982,125Mesajlar
30,082Kullanıcılar
SEDATcan2525Son üye
Üst Alt