iltasyazilim
FD Üye
Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kayısı
*600 gram toz şeker
*1 çay kaşığı limon tuzu yada çeyrek limonun suyu
Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı Kayısıları yıkayın Çekirdeklerini ayırın ve yayvan bir tencereye alın Üzerine şekeri yayın Tencereyi hafif sallayarak şekerin aşağıya ulaşmasını sağlayın Ağzını kapatıp 1 gece bekletin Sabah tencerenin ağzını açıp ocağa alın ve altını kısın Şeker tamamen eriyip suyu kaynamaya başlayınca ısıyı yükseltin ve reçelin üstündeki köpükleri alın Altını tekrar kısın ve yavaş yavaş olgunlaşmasını sağlayın Bu esnada mümkünse kaşık sürmeden tencereyi hafif sağa sola çevirerek reçeli karıştırmaya çalışın Reçeli indirmeye yakın limon suyunu ekleyip karıştırın Reçelin suyundan bir kaşığa alın ve akıtın, son damla düşmekte zorlanıyorsa reçelinizin kıvamı tam demektir Reçelin izin olgunlaşması kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık yarım saat sürüyor Ocağın altını kapatın ve reçeli cam bir kavanoza alın Ağzına bir peçete kapatın Soğuduktan sonra peçeteyi alıp kapağını kapatın Güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin Afiyet olsun
*1 kg kayısı
*600 gram toz şeker
*1 çay kaşığı limon tuzu yada çeyrek limonun suyu
Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı Kayısıları yıkayın Çekirdeklerini ayırın ve yayvan bir tencereye alın Üzerine şekeri yayın Tencereyi hafif sallayarak şekerin aşağıya ulaşmasını sağlayın Ağzını kapatıp 1 gece bekletin Sabah tencerenin ağzını açıp ocağa alın ve altını kısın Şeker tamamen eriyip suyu kaynamaya başlayınca ısıyı yükseltin ve reçelin üstündeki köpükleri alın Altını tekrar kısın ve yavaş yavaş olgunlaşmasını sağlayın Bu esnada mümkünse kaşık sürmeden tencereyi hafif sağa sola çevirerek reçeli karıştırmaya çalışın Reçeli indirmeye yakın limon suyunu ekleyip karıştırın Reçelin suyundan bir kaşığa alın ve akıtın, son damla düşmekte zorlanıyorsa reçelinizin kıvamı tam demektir Reçelin izin olgunlaşması kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık yarım saat sürüyor Ocağın altını kapatın ve reçeli cam bir kavanoza alın Ağzına bir peçete kapatın Soğuduktan sonra peçeteyi alıp kapağını kapatın Güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin Afiyet olsun