iltasyazilim
FD Üye
Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler 1kg kayısı
750 gr şeker(1 kg dan 1,5 bardak ayırdım)
45 tane limon tuzu ya da limon suyu yarım limondan biraz az sıkın)
Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı Kayısıların çekirdekleri ayıklanıp yıkandıktan sonra dörde böldümTencereye yerleştirip üzerini şekerle kapladım1 saat dinlendirdim(şekerle kayısı özleşsin diye)sonra kısık ateşte 25 dk pişirdim kaynamaya başlayınca bardağın içinde azcık suyla eritmiş olduğum limon tuzunu ekledim(limon suyu kullanacaksanız direk içine sıkabilirsiniz) 23 dk daha kaynatıp kapattım Cam kapaklı tenceremde 1 gün güneşlendirdim
750 gr şeker(1 kg dan 1,5 bardak ayırdım)
45 tane limon tuzu ya da limon suyu yarım limondan biraz az sıkın)
Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı Kayısıların çekirdekleri ayıklanıp yıkandıktan sonra dörde böldümTencereye yerleştirip üzerini şekerle kapladım1 saat dinlendirdim(şekerle kayısı özleşsin diye)sonra kısık ateşte 25 dk pişirdim kaynamaya başlayınca bardağın içinde azcık suyla eritmiş olduğum limon tuzunu ekledim(limon suyu kullanacaksanız direk içine sıkabilirsiniz) 23 dk daha kaynatıp kapattım Cam kapaklı tenceremde 1 gün güneşlendirdim