Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayısı Reçeli

Kayısı Reçeli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo kayısı (Sert olursa daha iyi, benim kullandığım kayısılar biraz fazla olgunlaşmıştı, pişince şeklini korumadı)
*3 su bardağı şeker (Yaklaşık 600 gram)
*1 çay kaşığı limon suyu

Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı Kayısılar yıkanır, kurutulur ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkartılır Üzerine şeker yayılır ve bir gece bekletilir Şekerini emdikten sonra ocak önce yüksek ısıda tutulur reçel kaynatılır, üzerinin beyaz köpüğü alınır (Köpüğünü alırsanız, hem reçel daha berrak renkte olur hemde çabuk bozulmaz) Reçel kaynayınca ocak kısılır ve yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynatılır Kaşıkla karıştırın ve son damla kaşığın ucunda kalıyorsa veya reçel kaşığa yapışmaya başladıysa kıvamı olmuştur Bir çay kaşığı limon suyu ekleyin iyice karıştırın Cam kavanozları sıcak suda yıkayın, kurulayın ve sıcak reçeli kavanozlara doldurun Kapağını iyice kapatın, kavanozları ters çevirin Açılan kavanozları dolapta tutun ama kapağından hava almadığından emin olduğunuz kavanozlar uzun sure kilerde kalır Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,148Mesajlar
30,092Kullanıcılar
isacan6791Son üye
Üst Alt