iltasyazilim
FD Üye
Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo kayısı (Sert olursa daha iyi, benim kullandığım kayısılar biraz fazla olgunlaşmıştı, pişince şeklini korumadı)
*3 su bardağı şeker (Yaklaşık 600 gram)
*1 çay kaşığı limon suyu
Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı Kayısılar yıkanır, kurutulur ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkartılır Üzerine şeker yayılır ve bir gece bekletilir Şekerini emdikten sonra ocak önce yüksek ısıda tutulur reçel kaynatılır, üzerinin beyaz köpüğü alınır (Köpüğünü alırsanız, hem reçel daha berrak renkte olur hemde çabuk bozulmaz) Reçel kaynayınca ocak kısılır ve yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynatılır Kaşıkla karıştırın ve son damla kaşığın ucunda kalıyorsa veya reçel kaşığa yapışmaya başladıysa kıvamı olmuştur Bir çay kaşığı limon suyu ekleyin iyice karıştırın Cam kavanozları sıcak suda yıkayın, kurulayın ve sıcak reçeli kavanozlara doldurun Kapağını iyice kapatın, kavanozları ters çevirin Açılan kavanozları dolapta tutun ama kapağından hava almadığından emin olduğunuz kavanozlar uzun sure kilerde kalır Afiyet olsun
*1 kilo kayısı (Sert olursa daha iyi, benim kullandığım kayısılar biraz fazla olgunlaşmıştı, pişince şeklini korumadı)
*3 su bardağı şeker (Yaklaşık 600 gram)
*1 çay kaşığı limon suyu
Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı Kayısılar yıkanır, kurutulur ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkartılır Üzerine şeker yayılır ve bir gece bekletilir Şekerini emdikten sonra ocak önce yüksek ısıda tutulur reçel kaynatılır, üzerinin beyaz köpüğü alınır (Köpüğünü alırsanız, hem reçel daha berrak renkte olur hemde çabuk bozulmaz) Reçel kaynayınca ocak kısılır ve yaklaşık yarım saat kısık ateşte kaynatılır Kaşıkla karıştırın ve son damla kaşığın ucunda kalıyorsa veya reçel kaşığa yapışmaya başladıysa kıvamı olmuştur Bir çay kaşığı limon suyu ekleyin iyice karıştırın Cam kavanozları sıcak suda yıkayın, kurulayın ve sıcak reçeli kavanozlara doldurun Kapağını iyice kapatın, kavanozları ters çevirin Açılan kavanozları dolapta tutun ama kapağından hava almadığından emin olduğunuz kavanozlar uzun sure kilerde kalır Afiyet olsun